tiistai 29. joulukuuta 2015

Vakki

 Yksi suurimmista ahdituksistani on kaiken aikaa ollut työhuoneeni, jonne on ollut niin helppo kuljettaa kaikki sellainen tavara, joka on saatava pois tieltä. Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan.
Viimeiset kaksi vuotta on kotimme pintaremppa siirrättänyt huone kerrallaan kaiken ylimääräisen irtaimen pihanrakennukseen, josta olen ajan ja tilan tarpeen mukaan niitä siirrellyt milloin mihinkin.
Rajallinen tila on ollut hyvin joustava, niin minäkin, mutta viimeisen puolen vuoden aikana luuta on huiskinut suurella liikeradalla lähes kaiken tarpeettoman pois. 
Nyt luulen, että se on tarpeetonta ja kohta jo kaipaan jotain takaisin. Paitsi en kaipaa. 
Suurin näkyvä muutos tilassa on kangaskasat, jotka sain myytyä. Kiitos kahtaalle, jonne kaikki hävisi. Olen hyvilläni ja tila kiittää. Pojan salireenit ovat jääneet syksyn aikana niukanlaiseksi, kun olin vallannut tilan itselleni lähes kokonaan. Lue, kokonaan.
 Toinen näkyvä muutos on suuri lasivakki, jonka miäs teki minulle vanhoista kalusteista. Tähän hyllykköön levytavara on tullut mikä keneltäkin ja naapurista taustalevyt tukevoittamaan rakennetta. 
Mittojen mukaan tehtyyn hyllyyn sain laitettua pitkin huonetta vaeltaneet suuremmat lasini ja pakkausmateriaalin tukevasti ja turvallisesti omiin lokeroihinsa.
Täydennän vakkia tilanteen mukaan, kun jälleen ennätän työhuoneelleni.
 Vakin päälle jäi hyvä hyllytila luhdin, huvimajan ja terassin tekstiileille, jotka kerätään aina kesän lopuksi pois. 
Samaan pinoon päätyivät ne harvat kankaanpalat, jotka halusin pitää. Samaten kolmeen itsevärjättyyn huopaan kuuluva kudontamateriaali. 
Tämä on hyvä pino ja tämän enempää en halua sen kasvavankaan.
 Seuraavan suuremman työni työpohja odottaa valmiina. Suunnitelma on jo hyvässä vaiheessa, toteutus ontuu ja saattaa jälleen kerran siirtyä tuonnemmaksi. Työn koko on suuri x suuri, täyden ikkunan mitoissa.
 Tähän työhön tullee sekä sulatusta, tiffanya, että lyijykiskoa. Olen malttamattomana odottanut työn aloittamista jo pidemmän aikaa.
 En kuitenkaan laita vielä huoneeseen lämpöä, maltan odottaa vuoden vaihtumisen ja tehdä vielä pientä fiksausta huoneen järjestelyissä ajatellen ihan töidenkin alkua. Pieni muutos, iso ilo, jolla voinen helpottaa painavien materiaalien siirtoa useamman kerran viikossa.
 

4 kommenttia:

*VEKKI* kirjoitti...

Kyllä on tuttuja nämä ahtausongelmat. Vaikka kuinka yrittäisi pitää järjestystä aina on joka paikka täynnä jotain ja kun yhden tavaran otat, sata muuta tulee lattialle. Ehkä se on meillä niin, että vaikka tilaa olisi kokonainen talo, sekin täyttyisi nopeesti!
Hyvää Uutta Vuotta!

TeSa kirjoitti...

Kunpa oppisikin luopumaan kaikesta mitä ei tarvitse.
Osa lasten omaisuudesta on edelleen meillä säilytyksessä, kun omat kodit ovat pieniä. Ehkä joskus kaikki vielä järjestyy.
Kiitos samoin sinulle.

sartsa kirjoitti...

Mahtavaa, kun tavaroille löytyy fiksu paikka. Ne on helppo sitte löytääkin. Tosin olen huomannu, että ne vaan jotenkin taas lipsuu vika paikoille...

TeSa kirjoitti...

Lipsuu, lipsuu, mutta ajatus on hyvä =D
Hyvää uutta vuotta myös sinulle.