sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Pieniä sukkia

 Nuoret mammat ovat tehneet vaatekaappi-inventaariota pikkutyttöjen talvivarusteisiin. Ensinnä puutoslistalle ilmestyivät villasukat.
Puikottelin ensinnä Venlan sukat, kahdet tavikset, jotka sain nopeasti neulottua.
 Molemmat parit ovat heti käyttöön sopivia, eikä kuulemma lisää täydy heti tehdä.
 Olikin kiva päästä jälleen "seurustelemaan" tämän tytön kanssa. Puhetta tulee paljon, mutta ei yhtään ymmärrettävää sanaa. Väärinkäsityksiltä ei voi välttyä, mutta hyvinhän me ymmärrettiin toisiamme.
 Korutelineen kaikki kiiltävät ja äitinsä vanhat kopisevat kengät, siinäpä mukava touhuamishetki.
 Päivän tärkein asia oli saada syöttötuoli kondikseen ja istuin hyvälle korkeudelle. Pongattiin miähen kanssa kirpulta Stokcen syöttötuoli, vanhalla hilseilevällä puupinnalla.
 Viikolla pinnasta poistui kerros lakkaa ja päälle sipaistiin pari kerrosta Helmi kalustemaalia. Tyttären toiveesta valkoista.
 Pitihän Venlankin saada tehdä asialle jotain, ainakin vähän kiristellä ruuveja tuolin jalkoihin.
 Koeistunto. Hetken jaksoi hymyilyttää, ennen kuin hokasi, että tästä tuolistahan ei pääsekään nousemaan seisomaan, kuten vanhasta, joka jäi mummilaan.
Jälleen tehtiin vanhasta uutta ja tarpeellista.

6 kommenttia:

Saija kirjoitti...

No onpas sukkia syntynyt, suloiset pikkuruiset nämäkin:)

iso gnu kirjoitti...

Kauniit ja herttaiset sukat olet neulonut. Meillä on ollut ja on edelleen yksi Stocken tuoli -hyviä ja käyttökelpoisa muunneltavana. Pahimpaan aikaa taisi olla kolme syöttötuolia, ei tosin kaikki sisällä. Meillä on kuusi lastenlasta , -08,-09,-10 ja 3 x -12 syntyneet.

Sari kirjoitti...

Ihania pikkusukkia! Kyllä se on niin mukava tuo lasten kanssa seurustelu. Kummasti siinä isovanhemmat oppivat ymmärtämään täysin ymmärtämätöntä kieltä. :)

intsu kirjoitti...

Ihanat,kauniit sukat Venlalle. Suloiselle tytölle. Ja tottahan toki syöttötuoli pitää olla. Kohta ne sanat alkaa muotoutua ymmärrettäväksi. Jaminäkin olen lapsokaisille koettanut opetaa,että mummille voi ja saa ja pitää kertoa kaikki:) kotiasiatkin...:D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Suloisia sukkia olet neulonut suloiselle Venlalle.

TeSa kirjoitti...

Pienet varpaat lämpimään.