keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Pientä kivaa

Viime viikonlopun juhlijoille.
Neuloin Miljalle muutamat sukat, kun viimeisiä viedään. Kuinka se jalka voi kasvaa niin nopeasti!!??
Punaiset sukat Novitan Nalle Taika. Valkoiset Novitan Nalle, jossa oli tooosi vanha vyöte.
Tilkkuilu jäi päälle, kun jätin tietoisesti edellisen projektin aikana esiin nousseet valmiiksi leikatut palat näkyville ja hyödynsin ne Miljan nuken peitoksi. Olen joskus ommellut tyttärelle pitkän kaitaliinan 5,5 x 5,5 neliöstä. 
Tyttären liina valmistui vuosia sitten

Valmiin ommellun palan koko on aika pieni ja vielä pienemmäksi se muuttui, kun ompelin uudella koneellani. Vaikka kuinka mittasin aiemmin ompelemiini kaitaleisiin, en saanut paloista samankokoisia. 
Päädyin hyödyntämään valmiiksi leikatut kaitaleet niin, että joka toinen oli neliöistä koottu ja joka toinen yksivärinen kaitale.
Ompelin nukensängyn mukana tulleelle peitolle peittopussin, jonka pujottelin valmiin pussin sisälle, ompelin aukon kiinni ja tikkasin peiton. Jos / kun peitto pitää pestä se ei liiku pussin sisällä. 
Tein tyynyn samoin. Kävin ostamassa ohutta superlonia patjaksi ja tein patjalle myös päällikankaan pussiksi. Jossain vaiheessa ompelen vielä lakanan, mutta tytön ikä ei vielä taida vaatia lakanoitua prinsessapetiä.
Nukensänky on ostettu Jollyroomista. Sen verran on sanomista sängyn rakenteesta, ettei sen pohjaa kannata painaa. Ohut levy antaa myöden.
Muutoin tämä on näppärä ja kevyt siirrellä leikkeihin mukaan.
Juhlapäivän aamuna ehdin askartelemaan vielä kortin. Kortteilulehden välissä oli ihastuttavia läpikuultavia kuvia, joista tein kortin Miljalle.
Vahvistin kuvat, en tehnyt 3D:nä, kun minulla ei ollut mitään läpikuultavia teippityynyjä. Leikkaisin kaksipuoleisesta teipistä pätkiä kuvien taustalle ja asettelin kuvat kohdilleen.
Liimasin kuvakehyksen päälle kuviollisen kehyksen. Laitoin kuusenoksille hopeista hileliimaa ja puolihelmet lumipalloiksi kortin alareunaan.
Toinen kortti meni nuorimman tyttöystävälle. Tästä tulikin sellainen pikakortti, että toisten en ala näin vähäisellä ajalla tekemään. Sain työpöytäni, lattian ja meidän sängyn kuorrutettua kaikella kortteilulla, kun etsimällä etsin mieluisia materiaaleja =)
 Kortin taustalle valitsin hyvinkin vaalean pohjapaperin, jonka päälle liimasin kuvioleikkurilla leikkaamani kukkakuvion.
Käytin valmiita ruusuja ja vaaleanpunaisia lemmikkejä, sekä ohuita harsomaisia lehtiä. Sulat ovat minusta kivat. Samoin pari pilliä ja hilenauha. Puolihelmiä ruusujen sävyssä ja pari timanttia. Liikkeelle lähdettiin melko nihkeän kortin kanssa. Se sai kuivua autossa loppuun.

5 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Herkulliset värisävyt peitossa.
Kortit on tosi kauniit. Miä en pääse millään käyntiin koko kortinteossa, vaikka deadline lähestyy päivä päivältä. Tänää on varmaan mentävä ees "pelipakoille", eli askistavaroiden äärelle. Alottaminen on välillä tosi tuskallista.

Intsu kirjoitti...

Voi että sä olet niin aikannsaava. Heti kolmet sukat ja minä annan lapsosille vain yhtä paria kerrallaan. Tosin meillä on lastenlapsia 14. Nukensängynpeitto ja tyyny ovat todella kauniita. Ja voi miten upeat ja ihastuttavat kortit. Sinulla on taikakädet. Mitä vain ryhdyt tekemään,niin kaunista jälkeä syntyy.

TeSa kirjoitti...

Alottamisen vaikeus on tuttua. Pölytkin tulee siivottua, ennen kuin jokin homma voi alkaa.

Saija kirjoitti...

Olet kyllä nopea ja tehokas tekijä, kauniita ovat nämäkin:)

TeSa kirjoitti...

Kiitos =)