perjantai 23. maaliskuuta 2018

Lämmin punainen

 Kipakat pakkaset viipyilevät maaliskuun aamuissa, lämmintä vaatetta tarvitaan vielä. Neuloin sivujuonteena kevään aikana itselleni pitkähkön neuletakin innostuen luirun haalarin pintaneuleesta. Minulla oli vahva visio miltä valitsemani langat yhdessä näyttävät. Hyvältä.
Olen järjestellyt lankavarastojani uusiin muotteihin ja esiin nousi vanha Novitan Nalle Color, jossa on hyvät punaisen sävyt, lämpimät. Jossain suunnitelmien ja halvennuksen huumassa olen ostanut useamman kerän Novitan Taikaa kaikessa kirjavuudessa, joka sopi täydellisesti jonnekin Lapin kaipuuseen. Olen jo pidemmän aikaa halamoinut pohjoiseen.
 Aloitin neuleen hihoista, joidenka hidas neulonta sopi hyvin alkutalven luennoille. Pyöröneule aina kädentielle asti oli sujuvaa, mutta pyöriön neulominen tasona olikin sitten keskittymistä, ettei neuloksesta tullut liian tiukkaa.
 Neuleen takakappale on sileää. Aloitin helman joustinneuleella, mutta purin valmiin reunuksen ja aloitin alusta kirjoneuleella. Kun työssä ei ole liikaa mitään, kirjoreunus oli hyvä valinta kaikkiin reunoihin. Toisen etukappaleen neuloin pariin kertaan. Laskin Colorin piisaavaan nippa nappa ja nippa nappa se sitten loppuikin kesken. Purin työn kädentielle ja jatkoin astetta kirkkaamalla punaisella ja kirjavalla kerroksen nousua. Kädentien kavennuksissa piti haastaa itsensä, kun kaksi lankaa ajaa takaa toisiaan.
 Miehustaan halusin yhtenäisen reunakaitaleen, jonka neuloin taas kahteen kertaan. Ensimmäinen yritelmä oli liian vähän silmukoita. Neuloessa mietin miten kirjoneulekaitaleen tulee käymään käytössä, kun takki napitetaan (on tulossa). Neuloin taustan yksiväriseksi. Vielä pitää ommella napinlävet yhteen ja etsiä väriin sopivat napit.
Ohjetta silmäilin Novita 2 / 2017 kesä, 4.
 

6 kommenttia:

Tuta kirjoitti...

Kauniin villatakin olet neulonut, vielä tarvitaan lämmikettä ylle.. kevät antaa odotuttaa itseään. Aurinkoista viikonloppua sinulle

Tiinatei kirjoitti...

On kiva! Ja pituus on tosi hyvä! Taidan tahtoa samanlaisen (tai ainakin sinnepäin), mutta ehkä sinisen :D

Intsu kirjoitti...

kaunis villatakki ja sinulle sopivat väritkin. Näyttäis hyvän mittaiseltakin. Ihana iloisen punainen.

Sartsa kirjoitti...

Ei hyvää päivää! Millä ihmeen ajalla tää on syntyny?? Ylimääräisiä tunteja vuorokaudessasi. :)
No hyvältähän tuo sinun päällä näyttää.

TeSa kirjoitti...

Kiitos, tämä on uusi lemppari.

liisan kotona kirjoitti...

olet sinä kyllä ollut ahkera, kun jatkuvasti tulee kaikkea upeaa itse tehtyä. Hyvä näköinen villatakki ja todella minulle tuli ihan ruska mieleen. Upeat värit.