torstai 22. maaliskuuta 2018

Helmiä

Kirppareilla käynti on jäänyt tosi vähiin. Ajankäytön suhteen jostain on ollut pakko tinkiä. Ostan kuitenkin mahdollisimman paljon kierrätettävää materiaalia. Keräilin helmilaatikoistani samankokoisia helmiä ja löysinkin tarvittavan määrän, kun vielä katkaisin kuvan yläreunan rannekorun josta jätin pienet välihelmet odottamaan uutta tulemistaan.
Käytin helmien maalaamiseen akryylivärejä. Pikkaisen keltaista ja enemmän valkoista. Maalasin ruskeat helmet kolmeen kertaan, puuvalmiille riitti kaksi maalikerrosta.
Olin ostanut ennen joulua kitinvalkoiset puiset kynttilänjalat samalla ajolla, kun tein kaupat keittiön tuoleista. Kynttilänjalat ovat Niemen tehtaan aiempaa tuotantoa, 28 mk/kpl. Kun oikein ajan kanssa katselin mitä olin ostanut huomasin, että yksi näistä on himppasen erilainen. No, sehän ei haittaa. Yksi lasikuvuistakin on erilainen. Saan sisareltani sileän, kirkkaan lasikipon, kun vain käyn hakemassa.
Kun maali kuivui näiden pohdintojeni aikana, pujottelin pyöreään kuminauhaan vuoroin maalamani, vuoroin ostovalmiin valkoisen pikkuhelmen. Valmis helmikranssi sopi hyvin kynttilänjalan kaulaosaan. 
Eri vuodenajoille voisi tehdä omat värikoodit.
Lopuista keltaistista helmistä pujottelin koristenauhat keväisiin oksiin riippumaan.

6 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Kauniit koristeet olet loihtinut. Täytyypä kipaista kellariin hakemaan pääsiäislaatikko.

Intsu kirjoitti...

Minusta todella kauniit kynttilänjalat ja helminauhat sopii kuin nenä päähän.

Ingi kirjoitti...

Kaunista!

Sartsa kirjoitti...

Pienillä jutuilla saa uutta ilmettä. Tässä tapauksessa pienikokosilla, ei välttämättä aina niin pienitöisillä. :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.

liisan kotona kirjoitti...

Tulikin kivat kynttilänjalat ja helmikoristeet.