sunnuntai 19. elokuuta 2018

Pohjanmaa

Viikolla avattiin aivan työpaikan nurkilla uusin Juustoportin myymälä, joka on vielä käymättä. Koko kesän olin tahtonut päästä alkuperäiseen ja sieltä Tuuriin. Molemmissa käynti onnistui, kun kello soitti aamulla kohta neljän jälkeen. Suihkuun, vähän aamupalaa ja matkaan.
Söimme maittavan aamupalan Juustoportilla, vähän jalottelimme ja jatkoimme matkaa.
Ei kahta ilman kolmatta. Päivän pääkohde ei ollut kumpikaan edellä mainituista. Ne vain sattuivat osumaan reitille, toinen mennessä ja toinen tullessa.
Kauhavan Alahärmässä, PowerParkin porteilla oli seuraava sopiva taukopaikka. Olimme suunnitteleet ajomme niin, että vältymme autojonoilta, emmekä tee turhia pysähdyksiä.
Tässä kohtaa oli kuitenkin päästävä pitämään vessatauko.
Ennätin kuvaamaan maailman nähtävyydet,
Barack Obaman,
auton, jossa oli muodot kohdillaan,
007 ajopelin,
ilman Jamesia.

Kohteeseemme, Juthbackan markkinoille, oli matkaa vielä reilusti yli tunti. Kerran aiemmin käyneenä sitä parkkipaikoitusta kauhistellen, ei siis siinä vikaa, vaan autojen määrää ja kävelymatkan pituuden kauhistelua, pyrimme olemaan jonon alkupäässä ennemmin, kuin loppupäässä.
Myyjiä oli kertoman mukaan 720 ja kävijöitä paljon. Jo perjantaina alkaneet myynnit olivat tuoneet hyvän tuloksen, mutta silloin sade oli hieman haitannut kaupankäyntiä.
Me teimme hankintoja valikoiden, pidimme välillä piknikkiä autolla, kun toimme ostoskassit tyhjennettäväksi. Myyntialue on laaja, ilmeisesti Suomen suurin tapahtuma. Oli hyvä päästä välillä lepuuttamaan jalkojaan, että jaksoimme kierrellä kaiken. Jokin nurkka saattoi jäädä näkemättä, mutta näin toiskertalaisena tämä alue oli paljon helpompi hahmottaa ja jaksottaa.
Mielestämme teimme loistolöytöjä! Kunhan saamme ajan tuoman pölyn ja patinan ja natinan puhdistettua, tuon esille mitä kaikkea sitä tulikaan ostettua.
Houkutuksia oli paljon. Matkalaukkukiintiöni on täynnä. Lankamyyntiinkään en sortunut.
Työkaluja pojalle, mutta ei kiitos tuli vastauksena. 
Viimeisin hankinta vaati erikoisluvan alueen taksitolpalle pysäköinnistä, jonka jälkeen olimme valmiita kotimatkalle Tuurin kautta.
Aamuinen pysähdys toistettiin ja lähetin kuvan lapsille, että miten olis iltapikanen kierros huvipuistossa.
Vaikka kuinka kirimme päiväämme, en ennättänyt näkemään Pentikin kaunista myymälää. Aamulla jo harmittelin, kun Juustoportin myymälä ei ollut vielä auki ja tämä ehti kiinni juuri ennen tuloamme.
Kukkaistutukset ovat mahtavia. Tämä kukkatorni sai kyllä huomioni heti.
Kotimatkalle lähdimme 10 min. ennen myymälän sulkemista. Neule kulki automatkan mukanani. Kun laskin sen käsistäni hiukan ennen Ikaalista, ehdin nukahtaa repsikan paikalla tovin. Kotona olimme 23. tasan. Sen verran vielä jaksoin, että ruokatavarat laitoin kylmään ja sitten olikin aika nukkumaan.
 

4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

No huh, onpas siinä ValtaVat markkinat.

Sartsa kirjoitti...

Teidän kotonaolokiintiö taitaa olla täysi. :)
Tapahtumat on kivoja. Niissä on käytävä silloin kun on aikaa sellaseen.

Intsu kirjoitti...

Voi että sinun kanssasi! Jos reissustasi olisin tiennyt,niin olisin tullut tien viereen vilkuttamaan!! Olisitte voineet meillä yöpyäkin,niin ei olisi ollut niin kiire. Meidän Tommi on ollut vaimonsa kera noilla markkinoilla perjantaina. En ole vielä nähnyt heitä sen jälkeen. Odotan sinun ostoksiesi näkemistä.

TeSa kirjoitti...

Valinnanvaraa ja nähtävää. Kaunis miljöö markkinapaikaksi.
Paikallaanolo on vieras käsite ja vapaus kulkea, ihana kesä!
Kiitos Intsu. En olisi jaksanut perjantaina lähteä, nukuin 4 h päikyt ja heräsin illalla kasilta.
Aikataulumme meni ihan nappiin ja ehdimme näkemään paljon.