torstai 2. tammikuuta 2020

Vaarin kammari

Hei vaan uusi vuosi! Joululomalla sain kuvattua uudistuneet huoneet. Kuvissa on vielä jouluinen tunnelma, mutta sitähän se voi olla vaikka ympäri vuoden. 
Tästä huoneesta tehtiin vaarille kammari. Saa katsella ohiajavia, pitää omaa liikennelaskentaa, kun ei ulkona paseeraa =D. Vitsi, vitsi. Värit tähän huoneeseen valikoitui tämän ihanan palatapettiseinän mukaan. En halunnut luopua siitä vielä, vaikka näkyyhän tässä eletty elämä. Siitä tehty päivitys löytyy täältä.
Tänne jätettiin vanha Singeri, jonka ympärille on muodostunut yksi käsityöpiste. Ompelulangat ja muu ompeluun tarvittava materiaali on helposti otettavissa käyttöön ja muutkin löytävät tarvitsemansa.
Tässä väriparissa, vihreä ja kupari, on tämän huoneen värit. Muihin seiniin valikoitui juurikin näistä väreistä tapetti, jonka valinta ei kauaa kestänyt. Valikoin kuviottoman tapetin, koska halusin vuosia varastoidut taulut takaisin seinille. Ja niitähän meillä riittää.
Kerroksellisuutta ja viherkasveja. Vanha klaffikaappi jäi tähän huoneeseen, tietokone siirrettiin toisaalle.
Suurin muutos tässäkin huoneessa on valkoiseksi maalattu katto, sekä uudet listoitukset.
Kattovalaisinta etsin netistä, eri kaupoista ja lopullisen valinnan tein heti tämän nähtyäni. Runko on kuparinsävyinen. Valaistuna tämä heijastelee kivoja kuvioita koko huoneeseen. Yleisvalona tämä on ihan hyvä, eikä häikäise.
Tauluseinälle pääsi kaksi omaa työtäni. Massiivinen potretti on minun sukuani. Taululaatikossa on vieläkin paljon tauluja, jotka odottavat päästä näkyviin. Ehkä vielä muutaman haluan myös tähän huoneeseen.
Taustalla näkyvä vuodesohva on se juttu, mikä tämän huoneen käyttötarkoitus tulee olemaan. Se on varattu yövierailuihin. Myynti-ilmoitus vuodesohvasta lähiseudulla sai tekemään ostopäätöksen kuvan perusteella. Miäs lähti humun kanssa reissuun, perillä tapasivat tutun ja pian sohva olikin jo meillä varastoituna lähes puolen vuoden ajan. 
Hiukan jänskätti miten se passaa paikkaansa, mutta hyvinhän se siihen jysähti. Oli nimittäin niin painava siirrettäväksi, etten ole kertaakaan sitä vielä toisaalle yrittänyt.
Toinen keinutuoleistamme sovitettiin tähän huoneeseen. Siinä on kiva istua lukemassa. Jalkalampusta saa hyvän kohdevalon istuu sitten keinussa tai sohvalla. Ompelukoneelle täytyy vielä etsiä ensinnä omista varastoista kohdevaloa, ennen uuden hankintaa. Toki minulla on jo mielitietty yhdestä ja sen tietää miäskin.
Suuri peili siirrettiin eteisestä tähän. Kävin ulkona ikkunan takana kurkkimassa, miltä huone näyttää pihalta ja peili antaa vaikutelman, kuin se olisi ovi toiseen huoneeseen.
Eikä se ole ihan sama, mitä ovesta näkyy, kun astuu eteiseen. Haluan tilan olevan kutsuva ja kodikas. 
Kunhan joulu riisutaa pois, vaihdan osan tekstiileistä tähän huoneeseen. Ennen joulua oli vain laitettava jotain, että saatiin koti asutun oloiseksi. 
Uutena tähän huoneeseen ei ostettu kuin kattovalaisin. Sohva on kirppislöytö ja muut huonekalut vuosikymmenien vanhoja.


5 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Kauniin kotoinen vaarin kammari! Kivoja yksityiskohtia. Hyvää uutta vuotta 2020!

TeSa kirjoitti...

Kiitos Ninnu ❤
Samoin sinulle, hyvää uutta vuotta.

Sartsa kirjoitti...

Yksityiskohtaa on ainakin riittämiin. Peili luo tosiaan ovimaisen vaikutelman.
Remontoidussa tilassa on kiva katella kättensä töitä. Muuttuu koko huone toisenlaiseksi.
Miksi tämä on juuri vaarin kammari? Ompelukoneen takiako..? Onko myös muorin kammari?

enkulin käsityöt kirjoitti...

Todella ihanat kuvat ja upeaa mennyttä romantiikkaa ja historian siipien havinaa on kammarissa.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Sartsa ja Enkuli.
Muorin huone on tuo missä on nukkekodit ja unisieppari. Ompelukone on vain muorin käytössä =D