perjantai 5. kesäkuuta 2020

Hyvän mielen viikko

 Voi miten aika rientää, kuukauden kuluttua on Avoimet Puutarhat! On kuulkaa laitettu tossua toisen eteen ja menty työpäivän jälkeen kiireen vilkkaan pihalle töihin. Siinä samalla nautittu annos D-vitamiinia. Niin on aurinko lämmittänyt kirkkaalta taivaalta.
 Olen saanut kasvarin toiselle kierrokselle, kun tyhjesin kaikki,tai lähes kaikki kukkivat  omille paikoilleen. Hiukan on taas tullut lisää ostettua, mutta ne tarvitsevat ensinnä suuremmat astiat.
 Joka vuosi yritän löytää jonkin uuden idean terassille mikä sitten ilahduttaisi koko kesän ja olisi helposti muokattavissa aina syksyyn asti. Pelkkä pelakka ei ihan riitä täyttämään omaa makuani, vaikka niistä pidänkin helppohoitoisuuden vuoksi.
Terassin asetelman pohjaksi vein vanhan puulaatikon, jota ajanhammas on jo nakertanut melkoisesti. Indiskan kynttilälyhdyt, vanhaa mallistoa, sopivat keveytensä puolesta. En edes yrittänyt siistiä. Pieni valkoinen kruunu on muisto.
Nuorimmalta saamani oranssi begonia sopii kauniisti kolmivärisen marketan pariksi. Asetelma on helppo siirtää pois kattauksen tieltä, jos meitä on useampi syömässä.
 Suurella pöydällä tämä tulee kivasti esille, eikä kuitenkaan täytä koko pöytää.
 Yritin hiukan tehdä "seiniä" terassin reunalle tuomalla sinne kolme vanhaa perunalaatikkoa. Niiden sisustaminen ja paikoilleen sommittelu vaati hiukan ympäri tonttia kiertelyä.
 Vanhat sifonit ja viime syksyn omenasatoa.
 Orvokit kuuluvat koko kesän kukkijoihin, joita tykkään nyppiä. Leikkaan ja poistan kukkineet, että jaksavat kukkia pitkään.
Orvokin parina keltainen suikeroalppi. Päätin hyödyntää myös lasikoristeita istutuksiin.
 Aurinko ylivalottaa kuvia, mutta ei anneta sen haitata. On kuulkaa ettitty astioita, että on suurta. Yritän hyödyntää kaiken käytettävän ja entraan aina jostain jonkin uuden. Etualan rottinkikori on saanut ajanollen koloumaa, mutta ei se haittaa, kun kukat peittää. Kilikaliamaalia pintaan ja näyttää hyvältä. Samalla suhuttelin pari vanhempaa amppelia ennen käyttöönottoa. Niistäkin tuli ihan käypät vielä vuosiksi eteenpäin.
 Kori on vuorattu tiiviiksi muovilla ja sen täytteenä punaista dianaa ja valkoista verbenaa.
 Orvokeista löytyy värejä monissa eri sävyissä. Erityisen ihastunut olen näihin hempeisiin, laveerattuihin sävyihin, sekä pitsireunaisiin.
 Ans kattoo, pysyykö tuo munateline pystyssä, kun tuuli oikein siihen riipaisee. Kirpparilöytöjä nämä kaikki.
 Emalialtaissa, joita olen löytänyt kaikkineen kolme, on lisää orvkkeja.
 Kaikki nämä vanhahtavat kukkalaatikot on miäs tehnyt vanhasta navetan seinälaudasta. Niissäkin on muovitettu sisäpuoli.  Kaidelaatikossa uudenguinenanliisa ja valkoinen viuhkakukka.
 Terassin sisäpuolella on lattiatelineen päällä suuri rottinkikori, jossa on tänä kesänä pelakat ja valkoinen yksinkertainen lumihiutale. Mieleni halamoi lisää hempeilevää vaaleanpunaista.
Amppelikorissa on samalaiset pelakat punaisin lumihiutalein.
Ja kaiken voi aina valkaista valkoisin orvokein =)
Kun sain rymsteerattua kaiken paikoilleen, pesin terassin linnunjätöksistä. Siitepölyä ei tänä keväänä ollut haitaksi asti, joten en pessyt koko terassia.
Pöytäryhmän alle lisättiin vaalea terassimatto. Se tuo kodikkuutta ja tuntuu mukavalta paljaan jalan alla lämpöisinä päivinä. Puulattia on uskomattoman kuuma, kun aurinko porottaa siihen koko päivän.
Tänään on nautittu vesisateen tuomasta vapaapäivästä. Vasta illalla sadealue siirtyi pois, tuoden luvatut sateet taas aamuksi takaisin. Hyvää viikonloppua teille kaikille,7 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

sinulla on kaikenlaisia jännittäviä yksityiskohtia ja odottamattomia istutusastioita. varmaan kivaa kateltavaa avoimissa puutarhoissa.
Matto terassilla tuntuu ajatuksena oudolta, mut sen verran erikoiselta, että taidan laittaa sen hautumaan omaankin pääkoppaan. Ehkä meilläkin joskus on terassilla matto ;)

marja-terttu kirjoitti...

Kaunis postaus ja niin kesän makuunen ☺
IHANAA VIIKONLOPPUA ♥

satunNainen Paula kirjoitti...

Hengästyttää!!!
Joko ehditte paviljonginkin maalata??
Kukka-asetelmasi ovat upeita, alkoi tuo vaaleanpuna houkuttaa, vaikka olen muka olevinani tinkimätön valkoisten kukkien suhteen (piha tosin keltaisenaan voikukista, rönsyleinikeistä ja ties mistä hiidenhirnakoista...).
Mitä kaikkea mahdattekaan vielä kuluvan kuukauden aikana rakentaa, ihan jännittää...

KristiinaS kirjoitti...

Kaunista, kaunista on. Onneksi on kesä ja kukat. Mäkin ostin vielä pari kukkaa mun pikku terassille, ja mattokin on koska se on just kiva paljaan jalan alla.

TeSa kirjoitti...

Kesäkukkien tarjonta on vielä runsas, vaikea ohittaa hyvää tarjontaa. Kukilla saa luotua viihtyisiä paikkoja.

Pergolan maalaus siirtyy myöhempiin vuosiin, että maali tarttuu pintaan kiinni.

Kiitos teille ❤

Kati kirjoitti...

Ihanaa aherrusta ja kaunista jälkeä! Kiitos kun laitoit linkin "avoimiin puutarhoihin". Pitää suunnitella rengasmatka :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos Kati. On kiva tehdä kierros eri puutarhoissa, nähdä miten kukin luo oman paratiisinsa.