tiistai 30. kesäkuuta 2020

Nyt on täyttä!

Kasvarin portailla oli vielä vähän tilaa ja asettelin sinne miniatyyripuutarhan. Pieni hipaisu, niin keräsin kihvelit ja kahvelit lattialta =)
Tänä kesänä kasvihuoneen jokainen astia, pytty ja kippo on laitettu hommiin.
Pidämme eniten kirsikkatomaateista, jotka on pieniä nopeasti kypsyviä ja niitä voi napsia suuhunsa ohimennen. Runkotomaattia on  keltaista, punaista ja suklaata.
Puutarhapäivien esittelyaltaana on Biolanilta saatu altakasteleva kasvatusallas, johonka istutin keräsalaatin, paprikan ja luffakurkuntaimen. 
Sammalmulta on ilmavaa, lannoitettua ja pitää kasteluvälin pidempänä kuin perinteisen kasvulaustan.
Keräsalaatti on vahvempi lehdestään, minusta maukas ja kasvutavaltaan voimakas.
Pesufatit otettiin amppelikäyttöön, kun pongasin instasta idean. Miäs porasi reiät ketjuille mahdollisimman ylös, että vatia voi käyttää jatkossa vielä alulautasena isoille ruukuille. 
Vatissa kasvaa viidakkokurkkua.
Tein lähes jokaiseen istutusastiaan muistitikun lajikkeesta, että muistan mitä olen mihinkäkin törkkässyt. Haen luvalla ruokakaupoista karkkirasioita lasikurssilaisten lasisilpuille, mutta kannet jää aina käyttämättä. Leikkasin kannen huulloksen pois, silppusin viiteen osaan ja kirjoittelin permanenttitussilla tiedot muistiin.
Amppelitomaatit, 2 / laatikko, on multasäkissä, jonka olen jälleen peittänyt juuttisäkillä. En pidä muovisäkkinäkymästä.
Tänä kesänä kasvarilla ei pötkötellä. Heteka kannettiin pihalle alkukesästä, kun tiesin hullaantuvani vehreydestä. Huoneeseen jäi kaksi tyhjää istuinta, jos sitten eivät pidä istutusastiavirkaa, niin voi kokeilla kuka ehtii ensinnä jalkojaan huilaamaan. Tosin lämpötila kun huitelee lähempänä 40' voi istuin puolestani jäädä seuraavan käyttöön.
Toinen istuin on kurpitsan alla. Laitoin yhden spaghettikurpitsantaimen huoneesen, että saadaan satoa vähän aiemmin, kuin avomaalta. Pitää ohjata kasvustoa puulaatikkoa pitkin, ettei varsi katkea sadon painosta. 
Laatikoston reunalla on tarpeellinen työväline, sumupullo. Tämän olen ostanut Lidlistä pari vuotta sitten. Kuumina päivinä kasvuston sumuttelu on tärkeää.
Huoneessa on nyt 8 runkotomaattia, 3 amppelitomaattia.
3 amppelikurkkua, 3 kh kurkkua, 3 luffakurkkua, 3 viidakkokurkkua, 1 kurpitsa, 1 paprika. Monta kukkaa ja ihan varmasti joku unohtui =)

2 kommenttia:

tellupa kirjoitti...

On siellä kaikenlaista kasvamassa. Niin ihanan rehevän näköistä ja kaunista.

TeSa kirjoitti...

Kesäkuu on ollut hyvä kasvattaja. Kurkut venyivät päivässä yli 10 cm.
Kiitos Tellupa.