keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Matalaa reunaa

Alkukesästä etsin jotain kaunista ja kestävää reunanauhaa kukkamaalle. Ei niin väliä minkä kukkamaan, mutta jokin kiva koristereunus piti saada. Muovireunusta en huoli! Puukapuloista en tykkää ja kivireunukset ahdistaa. Halusin jotain jossa on ajattomuutta, kestävyyttä, eikä se tule liikaa näkyviin. Sen pitää olla muokattavissa ja sitä pitää voida siirrellä.
Löysin Hankkijan valikoimasta valurautaisen koristeellisen reunuksen, jonka hankkiminen oli hiukan työn takana. Ensimmäiset 10 kpl tein hankintana paikallisesta myymälästä. Sain soiton, kun tuote oli noudettavissa.
Arvioin hiukan väärin ja piti saada muutama lisää. Järks!
Tein soittoringin lähialueen myymälöihin ja kun jokainen ilmoitti ettei näitä saa mistään lisää, aloitin aakkosjärjestyksessä listan alusta kuka voisi näitä minulle lähettää. Lopulta sain tarvitsemani määrän ja voi sitä onnea. Nämä ovat olleet oikein mieluisia. Ei ole tarvinnut kesän aikana ojennella, kun reunukset ovat ja pysyvät omilla paikoillaan.
Pian komeamaksaruohon kukinnot aukeavat ja kukkivat pitkälle syksyyn. Hiukan kasvusto on laajentunut ja ottanut vähän omavaltaisesti liikaa kasvutilaa. Pitänee harventaa keväällä. Leveyssuunnassa olen tehnyt muutaman jakotaimen ja ne ovat viihtyneet oikein hyvin kasvupaikallaan.
Vielä näkee siivekkäitä, vaikka kova syksyinen tuuli puhaltaa.
Olen nauttinut suunattomasti komemaksaruohon tanakasta kasvusta. Se ei ole pahemmin hötkyillyt olemassaolostaan. On hyvin vaatimaton kasvupaikan suhteen ja mikä parasta. Niin tiivis, ettei sekaan mahdu liiemmin rikkakasvustoa.

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Kannatti soittokierrokset tehdä,UPEA!reunus!
ja tuo kukka aivan kuin tulilatva nupuissaan:)
MUKAVA LOPPUVIIKKOA! 🍂🍁

TeSa kirjoitti...

Kiitos Liisa ❤
Tässä kukassa on samanlainen nahkea lehtikin, kuin tulilatvassa.

Saija kirjoitti...

Todella hyvän näköinen reunus ja sopivan hento. Minäkään en tykkää muovisista.

TeSa kirjoitti...

Kestävyys, näyttävyys ja käytännöllisyys.