keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Säkkituoli

 Nythän me juhlittiin! Miäs kun täytti vuotensa kesällä, niin eihän hän mitään. Mitäs hän! Me lähdimme lahden yli, ettei ny vaan kukaan tule juhlimaan. Mutta eihän nyt muut ihan silleen voinut jättää toista  huomiotta. Lapset tekivät aloitteen pelipaidasta ja minä peukutin. Paita luovutettiin juhlavasti Siuro Gruising- tapahtumapäivänä, kun leiriydyimme vanhimman pojan perheen portille katsomaan ohiajoa. Vain tyttären perhe ei päässyt mukaan tapahtumaan, mutta videoin paidan luovutuksen. 

Jatkoa saatiin nyt lokakuussa, kun suunniteltu kiakkotapahtuma ja yhteisen ruokailuhetki Tampereella onnistui. Kaikki pääsivät paikalle. Minä junailin, että mennään kaupunkiin, kun tyttären perhe käy asioilla ja näin saisin heidän kyytiinsä pitkään turhanpanttina olleen säkkituolin. Missä me tavattais? Ja taas miettimään. Kuulemma en osannut oikein juksata, mutta en usko, että tuokaan oikeasti mitään hokasi, kunhan vain selitti olevansa mukana juonessa. Kun kukaan, ei edes tytöt viesteillään kertonut, että mennään katsomaan kiakkopeliä, niin eipä vaari ihan kartalla ollut. 

Nappasin kotona henkarista mukaan pelipaidan ja niin me mentiin Finlayson alueella olevaan Plevnaan, jossa kaikki odotti meitä nurkan takana ja yllätti juhlijan. Paita vaihtui heti ylle ja me siirryimme meille varattuun pitkään pöytään.

Tarjoilija otti meistä kivat ryhmäkuvat ja tämän nuorimman ja vanhimman. 

Tytöt saivat väritellä ruokalistan takana olevan kuvan ja näin viihtyivät tosi hyvin. 
Eemeli siirtyi sylistä syliin ja kävi välillä kävelyllä



Ruokalista oli täynnä houkuttavia annoksia. Tarjolla kalaa, lihaa, kanaa, kasviksia, vegeä, hamppareita, alkupaloja, jälkkäreitä ja juomia. 
Röyh! 
Jokainen teki oman tilauksensa ja valinta oli monella kahden eri vaiheella. 
Nämä ryhmäkuvat ovat minun ottamia. Meillä oli pöytävaraus klo 12 ja saimmekin olla tuolla takana omalla porukalla melkein koko iltapäivän. Meillä ei ollut kiire mihinkään, vaan hyvin väljä aikataulu ennen päivän peliä.
Arvatkaa iskikö ruokakateus, kun annos toisensa jälkeen tuotiin eteemme? Itse otin kalan röstiperunoilla. Tässä kohtaa kiitin itseäni, etten ottanut alkupaloja. Annos oli suuri ja maukas.
💕
Tarjoilijalle tarjottiin avuksi lapsityövoimaa. Eemelillä on nopeat kädet, mutta vielä on hiukan huolimaton ote 😅
Setämiäs
Hyvän ruuan päättää pieni makea suklaakakku
Osa jalkaantui läpi kaupungin nihkeässä räntäsateessa, kun me taas siirsimme auton parkkihallista toiseen. Ilves järjestää vuosittain lasten pelipäivän, jolloin lapset ensin. Sopi hyvin meidän porukalle. 
Me kävimme fanimyymälässä ostamassa uuden pipat, tamperelaisittain pipa.

 💗💗💗
Kasvomaalaus kuuluu pelipäivään
Poitsun päikyt suunniteltiin siirtymätaipaleelle
Uusiin kuulosuojaimiin piti saada hienot tarrat
Miljuska

Vanu

Venni
Pitkän päivän päätteeksi vielä ryhmäkuva, kun katsomo tyhjeni. Oli taas niin kiva päivä, yhteinen hetki. Kaikki jaksoivat seurata peliä ainakin kaksi ensimmäistä erää. 
Päivä oli mieleenpainuva ja onnistunut, vaikka peli hävittiin. Niin ja se säkkituoli. Sen me saimme vaihdettua autosta toiseen parkkihallissa, kun olimme halanneet ja saattaneet kotimatkalle kaikki muut. Alkuperäinen säkkis on tyttären saama joululahja noin.30-vuotta sitten.
TERHI

4 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Ompa Eemeli jo kasvanut ilmeikkääksi pikkupojaksi! ja tytöt mummon tekemissä villatakeissa :)
Onnea päivänsankarille näin jälkikäteen!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos

Repolainen kirjoitti...

Voi ihanuua mikä Yhdessäolon ja aidon ilon postaus!!
Ihanat TE!!! Komia joukko siellä onkin Ilves-faneja ja uusia varttumassa!!
Ihan kuin olisi ollut "kuokkimassa" mukana - niin elävät kuvat!!
Onnittelut ja Onnea koko upealle klaanillenne toisistanne!

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos