torstai 5. syyskuuta 2024

Naava

 Syyskuu ja voi mikä hellepäivä, +25'. Miten ihanan kirkas taivas ja tyyni ilma. Päätin käydä kuvaamassa uusimman neuleeni, joka on jo viikon odottanut, että etsisin siihen napit. Ei nyt napituta, kun aina voi ottaa uuden neuleen käteensä ja siirtää valmis neule kaappiin odottamaan viileitä päiviä. Nyt ei kyllä neuleelle ole ihan akuuttia tarvetta.

Tätä takkia varten olen ostanut langat käsityömessuilta muutama vuosi sitten ja sen jälkeen säätänyt ja sekoillut saadakseni lisää lankaa. Siinä meni sekä ostaja, että myyjä laskuissa sekaisin, mutta asia on selvitetty ja neule on valmiina ihan älyttömän ihana! Valmiin neuleen paino on 0,460 kg.
Naava neuletakki neulotaan kahdella eri langalla kehräämön Suri-Alpakka ja Alpakka/ Villasilkki. Langan koostumus on miellyttävä, kun tästä ei pölyä yhtään mitään ylimääräistä. 
Takissa on kiva raglankavennus. Se myötäilee mukavasti ja on helppo pukea yllensä.
Kaula-aukon reunassa on kevyesti viistottu v-aukko, jonka lista neuloontuu samalla, kun työ etenee. Ei siis täydy erikseen neuloa kuin niskakaitale.
Takkiin olisi voinut neuloa taskut, mutta itse en miellä näin ohueen neuleen venyttämistä taskuilla, joten ne taskut jäivät pois.
Taas on yksi neuletakki lisää vaatevarastoon. Näitä mutkattomia ja ajattomia neuleita olen kaivannut. 
Jostain täytyy etsiä ne puuttuvat napit.
Tänä vuonna auringonkukkien kukinta onnistui. Viime vuonna hallayöt veivät juuri kukkimaan aloittavan kukinnan. Nyt nautitaan näistä.
Terhi

4 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

On kyllä lämpimän näköinen neule. Mietin, että sinulla taitaa olla päivissä enemmän tunteja kuin muilla. Ehdit tehdä kaikkea ja paljon ihanaa.

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Simppeli malli, mukava lanka neuloa.

Saija kirjoitti...

Kaunis rehevä puutarha. Kaunis on neuletakkisikin.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija. syksyn pihapuuhat täytyy aloittaa seuraavan poudan aikana, että saamme nauttia ensi vuonnakin kukkien kauneudesta.