keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Sienivalaisin

Clas Ohlsonin Ivar sienivalaisin on yksinkertaisesti niin kaunis, että olin unohtaa mitä oli menossa ostamaan, kun näin tämän. Täysin heräteostos, jolle minun piti heti kotiin tultuani etsiä paikka josta se näkyy. Keittiön aamiaiskaapin päältä se valaisee kauniisti yövalona, ei häikäise ja huomaa nyt sen väri. Piristettä jatkuviin kotipäiviin. 

Tänä syksynä olen säilönyt omenat sekä hilloina, että kuivaamalla. Kuivaaminen on ihan uusi juttu, jota varten hommattiin pieni kuivuri pöhisemään. Olen siivuttanut omenoita kaksi kertaa vuorokaudessa, ajoittanut sen niin, että aamuin illoin olen saanut vaihtaa aina uuden satsin. 

Nämä ovat niin hyviä, että tuoreiden omenoiden syönti oli jäädä toiseksi. 
Kotimaisen omenan saanti kaupoissa jatkuu pitkälle syksyyn. Hyvä niin, voin jatkaa omaa omenakauttani mahdollisimman pitkään. Tuontiomenoista saan aina oireita. Allergisena joudun muutenkin tekemään jatkuvaa valintaa ja vaihtoehdot jäävät välillä aika vähäisiksi. 
Koska kuivuri, hyvä sato ja pian koittava halloween, tein muutaman omenaisen piristämään keittiössä työskenteleviä.


Terhi

2 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Hyvä idea vaihtaa kurpitsat omenoihin :)
Luulin ensin, että olet tehnyt tuon lampun... onnistuisiko sekin? Katselin just sitä ikkunakoristetta, jonka sinulta kerran tilasin anopille vietäväksi. Nyt on anopin asunto tyhjennetty hoitokotiin muuton takia ja tuo koriste on päätynyt takaisin meille. Sille täytyisi etsiä kunnon paikka :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Todella upea valaisin. Upea muoto ja ennenkaikkea upea väri.