perjantai 31. elokuuta 2007

Kirjani ulkoilee






Mikä on se hyvä käsityökirja,mikä kannatta ostaa omaan käyttöön?Vaikea sanoa,kun kaikissa kirjoissa on jotain kivaa.On kaunis kuvitus,hyvä ohjeistus tai joku pieni juju.Osa on omassa kirjahyllyssäni ihan teidän suositustenne perusteella,osa on jo vanhempaa tuotantoa.
Tänään sain kolme kirjaa,jotka tilasin Adlibriksestä.Nekin on mukana näissä
kuvissa.
En osta usein käsityökirjoja,lehtiä kylläkin.Kirpputoreilta saattaa löytää ihan hyväkuntoisiakin kirjoja,ne pitää poimia talteen.
Kuluneella viikolla katselin Mary Oljen käsityökirjasarjaa kirpparilla,vanhaksi kirjaksi sillä oli kova hinta,yli 20€/kpl.Jätin toistaiseksi ostamatta.

Mallineulekaavioita on kiva selailla ja tunnistaa jo aiemmin tehty neule.Näistä kirjoistako ne lehtiin tehdyt mallineuleiden suunnitelmat on aloitettu?
Mallikuvat on neulottu yksivärisellä langalla,siis selkeät kuvat katsella.
Nyt täytyy sanoa,kuten vanhempi poikani aikoinaan lukemisesta.Hänelle kun huomautin iltaisin,ettei lue kirjaa pimeässä,silmät rasittuu,hän siihen tokas katselevansa vain kuvia.
Niin minäkin,katselen vain kuvia.Kirjojen ohjeet kaikkiin mallineuleisiin ei ole suomennettu,mutta on minulla ihan pätevä neulesanasto,josta voin tarkistella ne sanat mitkä tuntuu vaikeilta muistaa ja osata.Lisää kirjojani,pehmeäkantista versioo.Herkkiä pitsejä virkaten tai neuloen.Pidän molemmista tekniikoista.Mutta neuleeseen palaan aina mieluiten.Vaikka kuinka monta neuletta saatan tehdä peräkkäin,en kyllästy.Paitsi sukkiin.On ihana tunne,kun lanka soljuu läpi sormien nopeaan tahtiin.Neuletta ei tarvitse tehdessään katsella niin paljon,kuin virkkausta.
Molemmat työtavat onnistuu kyllä seurustellessa,automatkoilla repsikan paikalla tai mikä parasta kotona omalla tuolilla hyvän ohjelman tai elokuvan parissa.
Niin ne sukat.Mikä onkaan mukavampi kaveri lämmittämään kylmällä,kuin sukka.Tai mikä on sen kauheampaa pitkillä kävelyteillä,kuin päkiään rullaantuva sukka.
Hyvä sukka omaan jalkaan on oikea aarre.Sen huomaa silloin,kun kärvistelee rakkuloiden kanssa,tai sen parhaan sukan tehnyt läheinen ei enää kykene sitä pehmeää ainaista sukkapakettia jouluksi lähettämään.
Oman tyttäreni olen yrittänyt saada opettelemaan sukantekoa,mutta kun minulta se kuulemma käy kuin vettä vaan,niin minä se meillä perheen sukissa pidän.Oman sukkani teen vahvistetulla kantapäällä ja sillä opilla,minkä äitini äiti minulle opetti.Itse pidän keltaista kirjaani lähelläni sukanteon aikana.Siihen olen merkannut eri langasta tehdyn sukan silmukka-ja kerrosluvun.
Näin minun ei tarvitse miettiä,kuinka pitkä jalkaterä tulee tehdä ennen kärkikavennuksia.
Dominoneule on sellainen haave,kunhan saisin aikaiseksi sitä kokeilla.On sentään kiva kirja hankittuna.
Ei se kirja sitä aikaa anna kokeiluille,eikä heti iske mikään suuri inspiraatiokaan,vaan ajatus kypsyy hiljalleen.
Minulla on aina joku mallilehti tai kirja yöpöydälläni,keittiössä,työtuolini vieressä,jopa vessassa.
Luen muuta kirjallisuutta tosi vähän.Näitä jaksan katsella.
Onhan minun hyllyssäni muitakin käsityökirjoja,ne voinen päivittää toisella kertaa.Katselen mielelläni kotiin uusia juttuja,sopisiko jokin käsityö meille vai teille.
Lahjoja teen mielelläni,niihin menee paljon käsityöaikaa.
Olihan siinä kirjoja,osa jo varmasti monen teidän lukijoiden kirjojen joukossa.Pitänee jättää muutama silmäiltäväksi,tuntui että oli jokunen kuva ihan unohtunut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulin tänne vastavierailulle heti. En ole aikaisemmin tänne osannutkaan,mutta jatkossa täällä piipahdan. On kiva blogi:) Ihania sun tekemäsi laukut.Terv. Intsu

Anonyymi kirjoitti...

Kiva katsella kirjojasi. Miettii, tarvisko itekki jonkun. Vintage socks mulla on, en vaan ole mitään siitä tehnyt, on ne sen verran oudon näköisiä, ne kantapäät ja kärjet.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Intsulle.
Tuo sukkakirja,kotimainenkin,on hiukan outo kaikkine tekniikoineen.
Ei taida siitäkään tulla kokeiltua kaikkia.
Mutta kiva katsella ja tietää,kuinka monella tavalla sen sukan voi toteuttaa.
Kaikissa muissakin kirjoissa on jotain sellaista,miksi aina välillä se tarttuu hyllystä nähtäväksi uudestaan.

KirsiJ kirjoitti...

Hei! Tulin kommentoimaan vaan, että minullakin on tuo Pirkan "KAunein pitsini"-kirja. Oletko tehnyt siitä jotakin?