perjantai 11. heinäkuuta 2008

Nautitaan kesästä

Siinä sitä peiton pitsiä sitten on. Eilen illalla valmistui ja pituutta pitsillä on yli 10 m. Odottelen nauhan kuivumista, pääsen kiinnittämään sen peittooni. Värjäsin pitsinauhan pesukoneessa, mutta kyllä nauha olikin sekaisin pyörittyään.
Illalla tuli ihan tyhjä olo, mitä minä seuraavaksi aloitan tekemään, kun viimeisen kuukauden olen tätä peittoani neulonut. Onhan minulla jotain suunnitelmia ja ulkona odottaa monta työtä.
Pihatöissä ollaan edistytty oikein mukavasti. Viime lauantaina soramontulta kerätyt kauniit kivet on aseteltu ulkorakennuksen päätyyn ja välit on hiekoitettu. Tuntuu ihan apinamaisen pitkiltä kädet, kun kantaa painavia kiviä.
Ulkorakennuksen ympäryksen kiveytys jatkuu talon takapuolelle joskus, kun tehdään vanhan pirtin pihasta ensin siistimpi. Tällä hetkellä tuo vanha piha on enemmänkin säilytyspaikka monelle isommalle tavaralle.
Miäs rakenteli kauniin laatikon karviaisille. Saan puskien juurelta rikkakasvit pysymään helpommin pois ja puutarhaan tuli näiden pois otettujen puskien paikalle lisätilaa.

Leikitäänkö me kaupantätiä? No, ei. Me maalaamme tyttären kanssa leikkimökkiä sisältä. Homma alkoi alkuviikosta ja se jatkuu vielä. Ulkopuolen maalausta ollaan myös suunniteltu, mutta katsotaan miten mielenkiintoa riittää. Kunhan nyt sisäpuoli saadaan ensin valmiiksi.

Ja sitten pitää miähelläkin olla jokin kiva kesälomapuuha. Maanantaina alkava loma on vähemmän lepoa, enemmän kotitöitä.
Kotityöt painottuvat meiltä kaikilta kesäaikana ulkopuuhasteluksi ja tässä pihassa on aina jotain kivaa tekeillä. Eilen kävi konemies kaivamassa terassinpohjaa varten maata pois talon takaa. Itse lapioimalla maa-alueen, olisi homma pitänyt aloittaa jo keväällä maan sulettua. Nyt hommaan kului aikaa tunnin verran ja siinä ajassa oli soratkin ajettu valmiiksi.
Siinä kun miäs puuhastelee uutta ja ehompaa terassia, minä aloitan täyttämään vanhaa terassinpohjaa uudella kukkamaallani. Tilaa jäi tyhjäksi n. 1o neliötä, jonka yhdistän vanhan terassin molemmin puolin oleviin kukkamaihin. Ennemmin kukkamaa, kuin uusi nurmikko.

6 kommenttia:

Karkku kirjoitti...

Minäkin halusin antaa sinulle tunnustusta. Käy kurkkamassa blogiani Novitan sivuilla. -Karkku

Intsu kirjoitti...

Voi hyvä jysäys noita teidän ulkohommia,miten jaksatte puuhata siellä koko ajan uutta ja uutta! Ja entäpä tuo peitto,valtavan suuritöinen! Mutta lopputulos on taatusti upea.Mä tässä vauva sylissäni bloggailen!

Eija kirjoitti...

Onpa teillä kyl kovasti puuhastelua, mutta kun hommaan alkaa, niin kunnollahan se kantsii sitten tehdäkin. On nuo koneet hyviä apuvälineitä kaivamisessa. Hieno piha tulossa :)

TeSa kirjoitti...

Kiitos. Onneksi nämä pihatyöt ei lopu koskaan =)

Eija kirjoitti...

Pihassa keksii aina uutta tekemistä... Meinaatkos ostaa uusia perennoja vai miten täytät uuden kukkamaasi? Meilläkin maalla olisi vaikka kuinka lääniä tehdä kukkamaata tai uuutta nurmikkoa... Aikaa tarvitsisi lisää ja pikkutraktorin joka raivaa kivet yms pois. Mies haaveilee päältäajettavaa leikkuria... Odotan mielenkiinnolla kukkamaasi valmistumista....

TeSa kirjoitti...

Olen mielessäni käännellyt ja väännellyt eri versiota kukkamaasta, jotta se yhdityisi kahteen valmiiseen kukkapenkkiin ja siitä pääsee mahdollisesti kulkemaan läpi.
Haluan sinne kiviä ja jonkin verran uusia taimia.
Tänään taidan päästä tänään aloittamaan, mielenkiintoista.