keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Tomaatit ostettu


Sain pieneltä neidiltä tuliaisen, leppiksen. Oikeita ei ole paljon näkynytkään tänä kesänä.
Tein kameran kanssa kierrosta pihassa. Moni kukka näyttää kauniit kasvonsa. Tykkään kukkamaiden sekaistutuksista, niin että kaiken aikaa kukkii jossain. Ja värilläkään ei ole väliä, kunhan vain kaikki kestävät talven.
Sormustinkukan alun olen joskus ostanut Mikkelin Kenkäverosta. Tämän annan levitä pihallamme omia aikojaan, kunhan ei liikaa tilaa valtaa. Keltaista olen halamoinut, mutta vain kerran nähnyt ja jätin ostamatta. Harmi.
Iiris on anopin peruja. Lyhytaikainen kukinta, mutta kaunis lehti on hyvä taustaväri muille kukkiville.
Pioni on ehdottomasti palvotuin kukka pihallamme. Kolme juurakkoa on jo kukkinut tänä kesänä, mutta "pääsato" alkaa vasta aukeilemaan. Kunhan nuo rankat vesisateet kiertävät kaukaa, ei kukinto täyty kuten viimekesänä. Silloinhan terälehdet mätänivät ja putoilivat raskaina kasoina pois.
Joka vuosi olen ostanut 1-2 uutta tainta. Tänä kesänä on tuo ostosreissu vielä tekemättä. Tällä hetkellä juurakoita on n. 15, joten kukintaa riittää. Siirtelen kukkia mieleni mukaan, jollei heti löydy hyvää kasvupaikkaa. Sinne kukkamaille suuntaan kohta uudestaan.

Olen puuhaillut sadepäivän askareita pihalla suulissa, sormet saneerauslaastissa monena päivänä. Sain huonolla työasennolla itseni niin huonoon kuntoon, että kaksi päivää menin hitusen hiljempaa miettien, miksi ole edelleen sairauslomalla.
Monen pillerin voimin olen tänään taas voimissani ja jaksan jo suunnitella uutta.
Neulepeittoni, tämän kesän urakkani, on saavuttanut yli puolet mitastaan ja tällä vauhdilla saan sen viikon sisällä valmiiksi. Sitten reunapitsin pituus ja koko työ värjäykseen. Tomaatit on jo ostettu valmiiksi.

4 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Heips, tulin vastavierailulle. Oli ilo katsella blogiasi, siitä tuli hyvälle mielelle. Näytät puuhailevan monenlaisia juttuja, vähän niinkuin itsekin, vaikka neuleet ovat viime aikoina olleet pääosassa, kun ne on niin helpot ottaa käteen. Ompelemisen aloittamisessa on aina omaa haastetaan.

eija kirjoitti...

Minulla on kaksi pionia kotipihassa, ihana tuoksu lähtee kukista. Aion ostaa maallekkin taimen, Kukkapenkit pitäisi siellä vaan uudistaa... maa on kuivaa savimaata ja paikka etelänpuolella. Kaikki kasvit eivät sovi. Mietin juuri mihin laittaisin vanhat tikapuut :)

Kati kirjoitti...

Heips! Meillä ois leppiksiä, pistänkö tulemaan, heh. Kauniita kukkasia olet kuvaillut. Minä tykkään kans sekapenkeistä ja kestävistä kukkasista. Oisko se nyt sitä cottagegardenia?? Kauanko se sinä oot jo selkää potenu yhtälujaa? Mulla tulee kohta 8 kk. Inhaa se on kipeä olla, mutta jos ei välillä jotain tee, pehmiää pää ja pitäähän sitä välillä testata mitä selkä kestää, meikän motto. =)

TeSa kirjoitti...

Mukava kun Päivi viihdyit.
Välillä ei millään malttaisi muuta tehdäkkään kuin neuloa. Mutta on kiva, kun kiinnostaa moni asia, voi vaihdella työtään tarpeen mukaan.

Eija, joskus noiden taimien kanssa saa pelehtiä ja palvoa, että ne viihtyvät. Savi on hyvä sitomaan vettä, siihen hiukan hiekkaa ja multaa / turvetta, kyllä kukat viihtyvät.
Minä laittaisin toisetkin tikapuut ihan keittiön ikkunan eteen, jos en tietäisi lasten kiipeävän siitä katolle.

Kati, tuo se on Englantilainen puutarha. Paljon kaikkea kaunista. Ei minimaalista.
En ole selkäkipuilun takia kotona, vaan niskani. Nyt on jo 1 1/2 vuotta kulunut.