tiistai 15. heinäkuuta 2008

Pihalle ja puutarhaan

Tässä meidän edellisen terassin pohja tyhjennettynä. Painekyllästeyt puuritilät on otettu uusiokäyttöön kuisteille. Mukavan lämmintä puuta paljaan jalan alle.
Tässä vaiheessa alueesta on valmiina noin 1/3.
On ajettu kiveä, tiiltä, hiekkaa, multaa ja etsitty sopivaa materiaalia ympäri mäkiä ja latoja.
Eilen haettiin kiviveistämöltä iso kuorma kiven sahuujätettä miähen kanssa. Kivet on ajettu rinteeseen, josta käsipelillä kannetaan autonlavalle. Värejä löytyy montaa eri sävyä. Ja kiveä löytyy montaa eri muotoa ja vahvuutta. Mahdottoman painavaa tavaraa. Näillä kivillä on viime kesänä reunustettu useampi kukkamaani.
Tyttären kanssa on ladottu kivoja polkuja. Polkuihin on ladottu tiilet ja kivet sikinsokin sekaisin ja väleihin on laitettu hiekka- sementtiseos.
Hyödynnän meiltä löytyvää materiaalia mahdollisimman paljon ja laitoinkin yhden salaojaputken ruukkutolpaksi kukkapenkin reunukseen. Toinenkin on jo paikoillaan, alueen keskeneräisessä päässä.
Pihjala ympäröitiin pienisilmäisellä verkolla ja täytettiin kivillä. Idean sain täältä.Tässä hommassa oli nuorimmainenkin mukana. Monta kotturillista kiviä sinne renkaaseen menikin.
Kukkamaata en tähän alueeseen halua kovin laajalti, mutta toki niitäkin olen mukaan suunnitellut. Kolme.
Ensimmäiseen tein heti tänään istutukset. Taimet on kovin pieniä, hain taimitarhalta kun halusin jotain uutta mitä minulla ei vielä ollut. Mutta suotuisissa oloissa ne toivottavasti viihtyvät ja kasvavat hyvin.
On mukava suunnitella uusia istutuksia ja oleskelualueita, saada sopimaan tila siihen valmiiseen paikkaan. Nähdä, sielunsa silmin paikka valmiina, ja saada muutkin innostumaan asiasta yhtä paljon kuin minä aina innostun.
Jopa niin paljon, etten tiedä mihin tuon kaiken paikalle ajetun ja kannetun materiaalin saan sopimaan. Sanoin kyllä puoli huolimattomasti, että haluan hiukan isomman kukka- alueen toisesta reunasta. Mies vastasi tyyliin, mättäitä, eli unohda koko juttu. Merkillistä.
Huomenna jatketaan. Tänään ei enään anna paikat myöden. Onneksi on ollut mukavan viileä tuuli, jaksaa paremmin ilman paahtavaa hellettä.

6 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Sinulla on kyllä aivan ihania ideoita ja tarmoa tehdä tuota pihaa! Meilläkään ei isäntä innostu minun suunnitelmistani ja nyt hän on saanut minunkin innostukseni latistumaan. Mutta onhan voikukatkin kauniita, onhan... :-))

TeSa kirjoitti...

Kyllä voikukkasetkin kauniita ovat, sen hetken kun kukkivat. Niitä on meidän piha keltaisenaan.
Saan kyllä tuon miähen avukseni, kunhan en koko ajan juoksuta töilläni. Tai sitä kukkapenkkiä halua kasvattaa paljon enempää.

KirsiJ kirjoitti...

Hei, yksi sivuhuomio: miksi nuo kukkaruukut ovat kenollaan tuolla kivetyksen reunalla? Keräävätkö ne kosteutta vai ovat kuivumassa? PS: Älä ota vakavasti! :)

TeSa kirjoitti...

=) No en ota vakavasti!
Kukkapenkin edestä poistettu maa tuki pengerystä, mutta nyt siitä lossaa mullat pois. Kokeilen ja silmittelen eri vaihtoehtoja kuinka tekisin siihen uuden tuennan. Moni juttu muuttuu vielä tässä vaiheessa projektia.

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta näyttää... kivillä saa mukavaa ilmettä ;)

Anonyymi kirjoitti...

siis voi miten kaunista...