maanantai 30. kesäkuuta 2008

a, b, c, kissa kävelee, tikapuita pitkin...

Minulla on ollut joku huppu silmilläni koko kesän, en ole saanut tehtyä meidän pääkuistille mitään. Ei vaan ole tullut sitä suurta ahaa - elämystä, että nyt se on siinä.
Inhoan sisäänkäyntejä, joita pidetään varastoina. Siinä lojuu kenkiä, pelivehkeitä, epämääräisiä laatikoita tai joutuu hyppelehtimään kotieläinten seassa. Se kulkuväylä vain pitää olla tyhjä ja siisti ja mielellään viihtyisä! No tyhjä se meillä olikin ja tylsä.
Ennen kuin!Alkoi kuisti tyhjentymään ja tilalle halusin jotain, mikä antaa tilalle uutta ilmettä.
Siis sinne laitetaan tikapuut. Vanhat navetan parventikkaat olivat vailla mitään isompaa käyttötarkoitusta. Ne halusin. Ihanan kulahtaneet. En kyllä silloin niin ajatellut, kun kiipeilin navetan parvelle pahnoja aikanaan pudottelemaan.
Tikapuita käänneltiin ja mittailtiin ja lopulta löytyi sopiva kallistuskulma.
Tikkaille saan amppelit roikkumaan. Siihen saa kynttilälyhtyjä talvella ja petivaatteetkin mahtuvat puolille tuulettumaan.

Köynnössäleikön tilalle halusin selkeät hyllyt, kaktukset ulkoilevat kesän näillä hyllyillä. Kuistin kaiteen lautaakin levennettiin, mahtuu enemmän kukkia ympärille. Maalia laudan pintaan ja ruukut paikoilleen. Heti alkoi näyttämään paremmalta.
Kuistilla on ollut kaksi tuolia, penkki ja pöytä.
Nyt tilaan jätettiin tuolit ja pöytä, siinä sopii juomaan aamuteensä kuunnellen linnunlaulua tai sateen ropinaa. Ja aamulehtikin lukeentuu postinhakumatkalla kuistin suojissa.

Oveen laitettiin kesäinen kranssi, viime kesän valmisteitani. Taattua Tiimari tavaraa.
Lisää väriä saa keräämällä kedonkukkia. Kiertelin pellonreunaa ja ojanvarresta keräsin lupiinit. Huumaava tuoksu.

Tuoleille on mukavat istuinpehmusteetkin, mutten jätä niitä ulos kosteutta keräämään, enkä anna niillä istua likaisin housselein. Siis vain vieraskäyttöön. Harvemmin itse ehtii istumaan näilläkään tuoleilla kovin pitkään.

Kuistinkaiteilla kukkii joka vuosi erilaiset kukkaset. Tänä kesänä oranssia tähtisilmää ja samettiruusua.


Ja mihin joutuikaan se ihana penkki kuistilta? Ei kovinkaan kauas, sisääntulokäytävälle. Miten en ole aiemmin hoksannut, että tuohon se penkki sopii kuin nappi paitaan.

7 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Ihana idea nuo tikapuut!!! Minä olen tänä kesänä jättänyt hyvin vähälle kaikki laittelut, johtuen kaiketi siitä, ettei oikein kesää ole vielä ollutkaan. Osa puutarhakalusteistakin on vielä talvisäilössä ja taitaa jäädäkin ensi talveen...

Hepsi kirjoitti...

Sinulla on upeita ideoita ja intoa toteuttaa ne! Kuistista tuli ihana!

katrir kirjoitti...

Wau, tosi hyvä idea nuo tikapuut! www.katrir.vuodatus.net

eija kirjoitti...

Ihanan näköinen kuisti, kyllä siinä kelpaa istuskella. Metalliset tuolit ovat hienot, en ole ennen nähnytkään tuon mallisia. Olet aika ideanikkari :)

Intsu kirjoitti...

Sitä minäkin ihmettelen mistä sä aina keksit kaikkee kivaa! Nuo tikapuut ovat fantastisen ihanat. Tai pitäiskö sanoa "aivan ihkut",että kuulostaisin nuoremmalta!:)

TeSa kirjoitti...

Kiitos, tuntuu kivalta astella sisälle kauniilta kuistilta.
Nuo tuolit olen ostanut joskus Anttilan Kodin 1:stä. En muista mitä olin silloin ostamassa, mutta nähdessäni nämä tuolit sai kaikki muut jäädä. Sain ne jopa ängettyä auton sisälle, tarvin ne heti mukaani.
Joskus vain on kiva suunnitella, vaikka huppu silmillä =)

KirsiJ kirjoitti...

Ihanan viihtyisä kierros, kiitos!