torstai 26. kesäkuuta 2008

Maisemakahvilan raparperipiirakka


- noin 20 palaa
-valmistusaika noin 1 tunti 20 min

muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilijasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vanilijasokeria

pinnalle:
noin 1/3 muruseoksesta

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra rapaperi - tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka ja puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri, munat ja vanilijasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175 -asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla. Piirakan kanssa voi tarjota vanilijakastiketta tai jäätelöä.

Ohjeen antoi Kotilieteen Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy.

4 kommenttia:

eija kirjoitti...

Kiitos piirakan ohjeesta,pitää viikonloppuna leipoa. Laatat valoin rosterista tehtyyn muottin (vävyn tekemä.Painelin hiukan jähmettyneeseen betoniin pikkukiviä koristeeksi, ne varmaan levittivät betonin liian tiukaksi. Ehkä se ei siksi irronnut, enkä voidellut muottia. Odotellaan, jos vävy tekisi uuden muotin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Heti kokeilemaan =)

Kesäistä viikonloppua toivottaa Martta Ryysyrannalta

Kati kirjoitti...

Nam! Tuota kokeillaan ehdottomasti. Siskon porukka tulossa pian kyläilemään, joten hyvään saumaan ohjeen laitoit... =)

Eija kirjoitti...

Tulikin eilen käytyä tuolla maisemakahvilassa. Oi miten ihana yllätys kun sain rahkaraparperi piirakkaa gluteenittomana ja vielä tosi reilun kokoinen pala :)
Oli kyllä harvinaista herkkua
(siis mitä nyt yleensä saa kahviloissa ostaa)