sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Lahjaksi annettu

Tästä alkoi edellisen varjostimen uudistus, löytö kirpparilta ja ajatus sen uudistamisesta 20 -vuotiaan syntymäpäivälahjaksi.
Lampunjalka oli ostamisen arvoinen, varjostinkehikko ei taas puhutellut minua lainkaan. Vaihdoin omasta kehikkovarastostani tähän sipposemman kehikon ja tämä malli sai paikan varastosta.
Uudistettu kehikko on aikojen takainen löytö kirpparilta. Ostan aina kohdalleni osuvan hyvän löydön talteen.
Miäs teki sähkötyöt. Johdotus oli varmaan alkuperäinen 60 - 70 luvulta.Työllä on korkeutta 47 cm, josta varjostin on 21 cm.
Tämän kokonaisuuden sai vanhemman pojan tyttöystävä eilen. Onnea vielä sinulle.

Valmistui siinä samalla näpertämisellä toinenkin varjostin. Tähän työhön sain inspiraation nähtyäni kauniin kynttilänjalan, samaisella kirppiksellä, samalla kertaa tuon isomman lampunjalan kanssa. Ja taas ääneen miettimään, saisiko sinne jalkaan ujutettua säköjohdon. Ja saihan sinne. Jalkaosaan pitää tehdä vain johdolle ulostuloreikä ja silloin kynttilänjalka oli minun.
Taas tuonne omalle kehikkovarastolle mittailemaan sopivaa kehikkoa. Kattokruunusta joskus poistetut kehikot on myyty nippuna. Siitä jouti yksi uudistettavaksi.
Tähän malliin tein laskostuksen ja kankaan pingoitus vaati useamman nuppineulan.
Tämä varjostin on pieni, vain 12 cm korkea. Lampunjalan kanssa sillä on korkeutta 29 cm.
Halusin tehdä tämän vanhemmalle pojalle. Lahjojahan voi antaa muulloinkin, kuin merkkipäivinä.
Olkoon tämä lahjana hänelle, kun 4.7 alikersantti ei palautakkaan varusteitaan Parolannummella, vaan jatkaa 7.7 uusien sotilaspoliisien kouluttajana.

Molemmissa varjostimissa on samaa kangasta, ohutta valkoista pellavaa. Isommassa työssä on vuorikangas, pienempi varjostin ei sitä kaivannut.
Niinhän ne on kuin kaksi marjaa!

3 kommenttia:

Helmis kirjoitti...

Uskomattoman upeat!! OOt kyllä hurjan taitava!

Ja todella kannattaa laittaa talteen kaikenlaisia varaosia, jos ja kun niille vain löytyy säilytystilaa :).

Kati kirjoitti...

Ihania! Saat olla ittestäsi kyllä ylpeä, kun osaat niin monenlaisia juttuja!! Nämäkin lampunvarjostimet mielettömän hyvännäköisiä! =)

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.