keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kirjava syksy


Käsityövuoteni valmistuneiden osalta alkoikin miähen sukilla (lanka on Regia, Hand - dye Effect), eikä niin mitään minulle.
Toisaalta, miäs sai sukkansa "vahingossa", kun tekijä ei osannut hahmottaa tiimalasikantapään oikeaa aloituskohtaa.
Kova työ oli aloittaa sukka kärjestäkin. Nyt oli kyllä taito ihan hukassa! Edellisten sukkien valmistumisesta on aikaa 8 kk:tta, ei ihme.
Hain tietoa netistä, tulostin oikein värikuvatkin, mutta ei saanut nuorin vielä lämpöisiä sukkia itselleen. Ehkä sitten se toinen pari osuu paremmin kohdilleen. Vai olisiko parempi, että neuloisin ihan perinteiset sukat?Olihan minulle tuota sukallista materiaalia kantaantunut viime syksynä ihan laatikkoon saakka useampi opus, enkä löytänyt sitä kaipaamaani tietoa, mikä on se oikea kohta aloittaa tiimalasikantapää?
Tuossa alimmassa oppaassa on minun kirjoittamana yksi ohje, mutta ei siinäkään ollut mainintaa terän pituuden mittaamisesta.
Ehkä minä sen taas opin, koska päätin pitää tämän sukkalankalaukkuni koko ajan näkösällä ja neuloa heti perään sukkaparin toisen valmistuttua tämän vuoden ajan.

Alkaa olla niin paljon tekemättömiä sukkia, että ihan hävettää.

7 kommenttia:

paivis kirjoitti...

Järjestin eilen huivini ja sukkani ja totesin, että sukkavarastoni on surkea. Viime vuonna tehdyt sukat on menneet kaikki muille. Nyt täytyy ottaa ryhtiliike ja korjata puute. Minun sukkalankavarastoni on kyllä huomattavasti vaatimattomampi kuin sinun :)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Houkutteleva lankaröykkiö! Ja tosi nätit (ja materiaaliltaan niiiiin houkuttelevat) nuo rullasukat!!
Ihana valaisin myös aik. postauksessa!

nätti rätti kirjoitti...

Ja minä tikuttelin sukat äskettäin piiitkästä aikaa ja ihan eka kerran terästä ylös päin. Innostuin niin, että seuraavat on kyllä saatava alulle kohta puolin ja nekin on oltava edellisten tapaan keskivahvaa puuvillaa. Hmmm... miten inspiroiva tuo sinun lankakasasi!
Kantapään tein tiimalasina, eikä vahvennuksia ollenkaan, mutta puuvillan luulisi kestävän käyttöä. Terästä aloitan seuraavatkin.

Sartsa kirjoitti...

Onkohan sinulla nyt riittävästi materiaalia? Vaikeus voi olla siinä. :D Noi sukat on kyllä komiat.

Anneli kirjoitti...

Minä kuolaan tuon lankakasan perään.
Noista saat sukat jos toisetkin :)

- Virpi - kirjoitti...

Hei!

Minäkin tein ensimmäiset kärjestä aloitetut sukat vuoden ensimmäiseksi. Ongelma oli juuri tuo mistä aloitan kantapään levennykset. Ensiksi aloitin liian läheltä ja kantapää ei onnistunut eli uusiksi meni. Aloitin sitten tosi kaukaa ja sitten onnistuin. Selvää ohjetta en löytänyt aloituskohdalla, vertailin aikaisempiin tekemiini sukkiin. Mielenkiintoista hommaa. Kiitokset mukavasta blogista.

TeSa kirjoitti...

Kiitos.
Tuon kantapään voisi tehdä niin monella eri tavalla, mutta olen mieltynyt juurikin tähän tiimalasiin sen helppouden takia. Mutta se aloituskohta on edelleen hiukan hukassa.

p.s Yritän vältellä uusia ihania sukkalankoja, kunnes tämä kasa pienenee huomattavasti.