tiistai 10. tammikuuta 2012

Lumiukko


Voi luoja kuinka kaunis luonto onkaan, kun lumi peittää maan ja puiden oksilla on kerros kuuraa.
Silmä lepää maisemassa matkalla kouluun, eikä sitä tylsää ajomatkaa jaksa miettiä laisinkaan. Kunhan vain malttaa keskittyä ajamiseen, edes ajoittain.Kyllä lumi kuuluu talveen, mutta ei ehkä niin paljon kuin Alaskassa on viime aikoina satanut.
Viime viikon nuoskakelissä rakennettu lumiukko tönöttää kuistin edessä. Hiukan tuo on anteeksipyytävän oloinen, ujo köriläs. Tukka pystyssä ja harvassa hiilihampaita.

Kukka - amppelikin sai kuuran pintaansa huvimajan nurkalla.
Takapihalla on vielä niin vähän lunta, että siellä on helppo tarpoa kameran kanssa kohti pojan rakentamaa hyppypaikkaa.Isänsä avustuksella paikalle kannetut telineet odottavat lisää lunta.

Minä en tiedä haluanko nähdä, saatika tietää, kuinka tässä mäenlaskussa oikein käy. Alhaalla odottaa hyppypaikka.

Vaikka onhan poika hyppinyt ennenkin.

Toisaalta, jos nuorena ja notkeena ei liiku ja harrasta, ei vanhemapana voi kuin huokailla huimapäitä.

Kasvihuoneeseen asennetut valot on aseteltu kukkakoreihin. Kun katolla on kerros lunta, heijastuu valo kauniisti huoneeseen. Ne syttyvät illan hämärässä ajastimella.

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Voi vitsi ku hienoa sulla on siellä, lunta, kuuraa ja valoja. Kyllähän noissa silmä lepää.

Eija kirjoitti...

Kauniit valot kasvihuoneessanne, huurteinen amppelikin on kaunis. Sekä aiemmin valmistunut lampunvarjostinkin.Mahtava idea valmistaa varjostimet vuodenaikojen mukaan. Minä olen leikannut ja ommellut pikkukolmioita tilkkupeiton reunaan... tuntuu ettei valmistu ikinä...

Amalia kirjoitti...

Ihania kuvia ja huippu hauska lumi-ukkonen. Kyllä vaan lumi teki tehtävänsä vaikka saattaa jäädä meillä lyhytaikaiseksi, mutta täytyy nauttia joka hetkestä. Kyllä tähän pimeyteen ja märkyyteen olikin jo tyystin kyllästynyt.

Nina kirjoitti...

Ihanasti on nyt lunta satanutkin.
Ja kauniita talvikuvia olet nappaillut. Voi tuota lumiukkoa, on se niin jotenkin tosiaan ujon oloinen.

Kiitos tsemppikannustuksista villasukkaoperaatiotani kohtaan!! :-D

tia kirjoitti...

On siellä teillä kaunista, meiltä kohta lumi sulanut, tiet aikamoisia kaljamoita, onneksi hiekka-auto kävi, riskipeliä lähteä kävelylle, tai en viitsi tuohon sateeseen lähteä. Sain 3-D kuvapaketin niin siinähän se aika vierähtää kummasti.
Komia ukko ;-)

Tintti kirjoitti...

Ihana talvi!

Täällä on jo vesikeli taas.