lauantai 29. syyskuuta 2012

Sipulin piilotusta

 Vielä on jonkin verran innostusta pihatöihin, vaikka sade muuttaa päiväsuunnitelmia tämän tästä.
Yks' miljuuna narsissin sipulia on piilotettu tämän syksyn aikana pitkin poikin kiertämään kukkapenkkejäni. On kontattu, ryömitty ja pistetty isompaa ja pienempää kokoluokkaa keltaista, valkoista ja sekavärejä.
Suurin määrä istutettiin takapihalle, pyykkitelineen läheisyyteen, jossa syksyllä kukkii nauhus ja toivottavasti ensi keväänä narsissit.Nämä suuren perennat peittävät hyvin kevään kukkijoiden lehdet.
Jos vielä(kin) riittäisi intoa pihatöihin, voisi alkaa istuttamaan jättitatarta tyhjään kukkamaahan. Tosin vielä on töitä tehtävä talikolla, jotta juolavehnän juurakko saadaan poistettua mahdollisimman hyvin.
Lehtivihreä ei ole kaikki kaikonnut, lilakukintoinen syreeni sinnittelee vielä lähes vihreänä.
 Tämän kesän raparperisato on nautittu hyvinä piirakoina ja mehuina, sekä ikuistettu suurin lehti betonilaattana. Suuresta lehdestä tuli hyvä askelkivi luhdin edustalle. Lisää on tilauksessa jälleen ensi kesänä.

3 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

OOoo miten iso lehti, oikea jättiläinen. Kyllä sulla on puuhaa puutarhasi kanssa mutta on se kyllä nättikin, vaikka vain kuvina olen sen nähnyt.

TeSa kirjoitti...

Kyselin miäheltä betonilehden kokoa ja arveli sen olevan n.80x100 cm. Siis todella suuri.
Meillä nuo raparperit on suuria varreltaan ja lehdiltään ilman suurempia lannoituksia, kevään kompostinlevitys on hyvä juttu.

Puutarhassa on aina jokin työ meneillään. Tämän sadekesän jälkeen tuntuu kaikki olevan niin reheviä, että kukkapenkeissä on tungosta.

Kaunis kiitos sinulle.

Susu kirjoitti...

Ihana puutarha! Raparperinlehti in hieno. Itse olen päätynyt inhoamaan betonihommia iänikuisten laiturinkorjaushommien vuoksi, mut voishan betonista tosiaan tehdä jotain hauskaakin...