keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Puutarhani valloittavat ihanuudet

Pionien juhlakausi alkaa olla kohdallamme lopuillaan. Tämän päivän rankkasade teki höttöisistä palleroista pelkkää suttua.
Saimme ihastella monen monta viikkoa upeiden kukintojen hidasta aukenemista. Niin kaunis nuppu, josta puhkeaa suuren suuri ilo.
Väri-ilottelua ja kukkien erilaisia kukintoja.
Takapihan jasmike antoi hyvän taustan tumman puhuvalle pionille.
Iloitsen suunnattomasti, että vältyimme kerrankin rankoilta sadejaksoilta parhaimpaan kukintoaikaan. 
Kiertelin iltaisin kamerani kanssa tallentamassa monet ihanuudet tulevan talven muisteloita varten.
Kuvista on hyvä seurata vuosien aikana tapahtunutta muutosta ja tarkistella milloin mikäkin on kukkinut ja kuinka runsaasti.
Tästä kukkamaasta on hävinnyt kaksi suurta pionipensasta. Tarkkaa ajankohtaa en osaa sanoa, mutta jonkinlainen epäilykseni hävikille olisi sellainen vasikan kokoinen rusakko, jolle saattaisi löytyä pakasteesta sopiva kolonen!
Joku saattaa muistaa, että olen antanut ihan itse itselleni luvan ostaa 1- 2 uutta pionin tainta / kesä. Millään en muista ostinko viime kesänä ainuttakaan. Tuskin, kun en käynyt puutarhoillakaan.
 Tämänkin kesän ihanuudet ovat edelleen kaupoissa.
Toisaalta, jos jättäisin uudet ostamatta ja odottelisin vielä tovin näiden pikkuisten kasvua, niin saisin ihan omasta kuolanpionista monta uutta alkua.
Kasvakoot vielä emotaimen helman alla.
Nämähän ovat kuin balleriinan helmat.
Osa näistäkin availi kukintonsa heti avoimet puutarhat päivän jälkeen, vaikka hartaasti toivoin, että olisi edes muutama kukkinut tuona kylmänä sunnuntaisena päivänä.
Laskevan auringonvalon leikkiä valkoisten pionien kukinnoilla.
Kohta kuukausi sitten blogini täytti 7 - vuotta. Huima ikä! 
Päivityksissäni puutarhurointi tulee hyvänä kakkosena heti neuleiden jälkeen. Eikä ihme. Onhan tämä sulanmaan aika kuitenkin niin pitkään työllistävä jakso.
Pihamme, lähinnä kasvihuoneemme on saanut paljon huomiota osaksensa. Ehkä jonain päivänä voin kertoa asiasta hiukan enemmän teille.
Puutarhapäivän antia oli tämäkin, kun saimme vieraaksemme läheisen kaupungin naiset, jotka tutustuivat puutarhaamme ja pitivät piknikkinsä kasvarilla.
Pitkän, kylmän talven aikana on ihana palata kurkkamaan näitä kauniita kukkia, puutarhan kuningattaria.


6 kommenttia:

paivis kirjoitti...

Niin kauniita pioneita ja pihasi kokonaisuudessaan.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Mieletöntä mitä ihania värejä ja upeaa kukkaloistoa sinulla siellä.

Nimetön kirjoitti...

Kyllä pioni alkaa ohittaa kauneudellaan ja komeudellaan ruusun minun silmissäni.Upeita. äiti

Sari kirjoitti...

Siis pionit on kyllä kukkien kuningattaria. Meillä on mökillä yhdessä paikassa kahta erilaista pionia. Toinen on sinne saatu toiselta mammaltani aikoinaan ja toinen ostettu. Niitä minäkin voisin hankkia sinne lisää, mutta ensin pitää katsella miten siellä rakentaminen joskus tehdään, ettei tarvitse kasveja paljon siirrellä.

Eija kirjoitti...

Ihania, upeita kukkasia. Oletko koskaan siemenestä idättänyt pioneita? Onko sinulla vinkkiä miten toimitaan...

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.

Facebookin pioniryhmästä kopioin talteen pionien siementen kylvöohjeen.

Jos siemenet ovat kovettuneet, niin tarvitaan kolmen kuukauden mittainen lämmin ja kostea jakso +20 C. sen jälkeen viileään ja kosteaan kolmeksi kuukaudeksi alle +10 C. Sitten taas lämpimään ja kosteaan. Pehmeät siemenet voi kylvää heti. Kylvön päälle 1-2 cm multaa.