lauantai 27. syyskuuta 2014

Kodinhoito

 Näin?
 Vai näin? 
Ei ole väliä, kunhan tummat pyykit sujautetaan mustaan astiaan ja vaaleat pyykit valkoiseen.
Kodinhoitohuoneen viimeinenkin kattolista on laitettu paikoilleen ja purut lattialta siivottu.
Tilahan otettiin heti käyttöön, kun lattia, sekä seinät olivat laatoitettu ja saumattu. Pyykkihuollon piti toimia, elettiin sentään kesän kuuminta hellejaksoa ja hikipyykkiä on riittänyt.
 Vähemmällä käytöllä oleva kuivausrumpu oli saada lähtökäskyn, mutta annoin sille vielä jatkoajan pyykinkuivaustelineen alla. 
Varastosta löytyi sopivasti siskoni rakennusajalta jäänyt kaapinjalkahässäkkä, joka oli kooltaan juurikin sopiva rummun alle. Hiukan helpottaa imurointia, kun suulake mahtuu tilan ahtaimpaan nurkkaan.
 Kodinhoitohuone on pyykinhuollon lisäksi myös kodin tekninen tila. Suuri lämminvesivaraaja vie huoneesta oman osuutensa. Samaten koneellinen ilmastointilaite. 
Pitkään suunniteltu ja valmiista tilasta haaveilu on karsinut haihattelut. Tila ei tästä suurene millään, eikä kiintokoneita voida poistaa, mutta osan voi aina piilottaa.
 Tämä onkin ihan parasta uusien pintojen lisäksi. Suihkuverhot!
Pyykkinarulta on ihan suora yhteys keittiön ruokapöydän suuntaan ja usein tilan sulkeva ovi on apposen ammollaan, oli sitten vieraita tai oma väki paikalla.
Nyt ei enää tarvitse katsella kaikenkirjavaa kalsaririvistöä, ei ohhohhoijaa kokoisia kupposia, vaan vedetään verhot eteen ja annetaan pyykkien kirjavoitua ihan omassa tilassaan.
Verhotankona on Kirshcin valkoinen krumeluuriton tanko. Suihkuverhot Ikeasta.
 Aina välillä voi istahtaa, jos koneellinen pyykkiä antaa odottaa. Tuolit Kodin 1.
 Peiliovellinen kaappi Ikeasta ja oven nuppi sisustusliike Live with me, Tampere.
 Tilan ainoa valonlähde on edelleen jouluvalosarja. Kyllähän tälläkin näkee tehdä, mutta olisihan se mukava oikeasti nähdä kunnolla.
 Kattovalaisin on vielä työn alla.
 Olen joskus ostanut Anttilan alesta, 6 €, nämä numeroidut naulakot. Ostettaessa ne tuntuivat sopivan sellaisenaan seinäkoukuiksi, mutta osoittautuikin vähän tylsiksi. 
Jälleen Ikeaan, josta ostettiin hyllyn päätykannakkeet. Sitten soitto naapuriin, josta saatiin hakea muutama metri 6" lautaa. Sopivasti harmaantunutta.
Kynttilälyhty on lahjani tytsiltä.
 Ilmastointikonetta ei voinut piilottaa, mutta sen saattoi hyvinkin ajatuksissaan hävittää ja sopeuttaa muuttuneeseen ympäristöönsä.
 Mankelin alla oleva työtaso on Ikeasta ja tason säädettävät jalat Bauhausista.
 Kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen väliseen oveen laitetuissa tangoissa on hyvä ote ja sopiva tila pitää ja kuivata tilkkumatot.
 Ovenkahvoista kirjoittelin aiemmin.
 Tämän tilan uudistaminen on ollut yksi parhaista koskaan! Kolmen lapsen pyykkihuolto kaikkine harrastepyykeine ja työvaatteinemme oli pintyttänyt pinnat kahden vuosikymmenen aikana iljettävän näköiseksi. 
"Myin" ajatuksella osakkeita pesulaan äidilleni, joka ei koskaan huolinut sitä. Työtä kyllä oli tauotta, mutta ilman palkkaa. 
Tuloksena sai kiitollisen kiitoksen, kun vaatehuolto pelasi ja aina oli puhdasta päälle.
Vieläkin pyykkikone hurahtaa käyntiin useamman kerran viikon aikana, vaikka väki on vähentynyt. Tykkään pestä pyykkiä, mutta se loppusijoittelu on aina ottanut koville.
 

9 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Ihanan näköistä! Etenkin pitsirullat ovat suloisia.
Mienkin ostin viikko sitten Roosa-nauha sukkakirjasen, siinä onkin paljon neulottavaa =)

Nimetön kirjoitti...

Ai että on hyvän näköistä!En ole kateellinen, mutta kuitenkin. äiti

KristiinaS kirjoitti...

Hyvin on kaikki mietitty ja laitettu. Oikein hyvältä näyttää ja varmasti myös toimii hyvin, olethan itse päällepäsmärinä ollut;)

Titti kirjoitti...

Oih, kun näyttää hyvältä!
Minä olen jonkin aikaa miettinyt hiukan khh:n uudistamista joillakin pikkujutuilla, -mutta nyt ei kunto salli. Mutta mukavahan se on suunnitella!☺
Aurinkoista viikonloppua!

sartsa kirjoitti...

Taas kaikkia ihania yksityiskohtia!

Eija kirjoitti...

Hienolta näyttää. Naulakko on upea ;D

TeSa kirjoitti...

Päällepäsmäri kiittää!

paivis kirjoitti...

Kaunista, kivoja yksityiskohtia.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Päivi.