tiistai 16. syyskuuta 2014

Pesutilat

 Viimeiset listat on asennettu, vesiliittimet kiristetty ja suurin osa pesuainepulloista kannettu väliaikaisvarastostaan takaisin kädenulottuville.
 Pesutilojen remontti alkoi samana päivänä, kun miähet aloittivat heinäkuun lopulla lomansa. Suuri kiitos tässä sotkujen sotkun selvityksessä kuuluu miähelle, joka uurasti koko lomansa sisätiloissa veljensä kanssa tällä työmaalla.
Työ alkoi kodinhoitohuoneesta, mutta sen pinnat ovat vielä(kin) hiukan keskeneräiset, siksi esittelen ensinnä pesutilan, josta poistettiin kaikki vanhat lattia-, katto- ja seinäpinnat. 
Sen jälkeen seinät levytettiin, laatoitettiin, tehtiin lattiaan uudet kaadot, tasoitukset, kosteussuojattiin, laatoitettiin ja saumattiin.
 Saunanovesta kerroin jo aiemmin. Kaksi muuta tilan sulkevaa ovea ovat vanhoja, jotka miäs hioi ja petsasi uudelleen ruskeaksi Supi saunasuojan Metsämarja - sävyllä.
Ovenkahvoiksi valikoitui jo kauan ennen remontin alkua ostettu yksi Ikean työtason tanko, Grundtal, joka testattiin ensinnä kodinhoitohuoneen puolella ja hyväksi havaittuamme haimme kaikkiin oviin samanlaiset.
Jokaiseen kahvaan pujotettiin stoppari, ettei laatat pauku rikki.
Saunanoven sisäpuolelle tulee ihan jotain muuta.
 Pesutilan katto ei ole kalteva, eikä kuuvaaja ole kellahtanut nurin, vaikka kuvakulmasta niin saattaisi luulla.
Kattoon asennettiin kosteaan tilaan tarkoitettu mdf paneeli, sävy-hopeahelmi. 
Valaistusta parannettiin oleellisesti. 2 x 3 ledin sarjaa, joissa jokaisessa on 24 pientä valolähdettä.
Peilin päälle jätettiin varaus lisävalaistukselle, jos haluan siihen sellaisen.
 Pesuainetelineeksi valikoitu reilu hyllytaso Ikeassa kiertelyn tuloksena. Täytyy kehaista miästä, joka ensimmäisen koskaan käydyn Ikean käynnin jälkeen oli kuin selkäänsä saanut, on kesän ja alkusyksyn aikana käynyt tuossa kyseisessä ihanuudessa jo useamman kerran mukisematta.
Nuorimman kommentti paikasta on helvetti maan päällä!
 Saunatakeille ja säilytykseen sopiva kauniin vihreä seinäteline on Stockammin valikoimasta.
 Ja mikä ihaninta, tähän tilaan sopi viime vuoden huutokauppalöytö, 15 €. Pesupöytä kahdella altaalla. Ensimmäisessä linkissä on kuva pesupöydästä ruosteisine jalkoineen, jonka nuorimmainen rälläköi lomallaan. Miäs päätyi kuitenkin hiekkapuhalluttamaan jalat viime viikolla ennen niiden maalausta.
Suurissa altaissa on hyvä pestä isoja astioita, kaadella huolettomasti vettä ilman, että se roiskuu pöytäpintaa pilaamaan.
Kunnon pesulameininkiä! Vielä kun saadaan bidesuihkun kannake seinään kiinni, niin tämänkin osaston irto-osat ovat paikallaan.
 Altaaseen olisi voinut etsiä allastulpat, mutta halusin säilytettävän nämä hanat, jotka sitten tuottivat hiukan etsintää löytääkseen oikeat palikat kohdilleen.
 Voitin keväällä K-raudasta pesuhuoneeseen tarvikepaketin, josta annoin osan tyttären matkaan. Pidin itse nämä pyyhekoukut, jotka sopivat passelisti pesutason läheisyyteen.
 Pellavapyyhe kirppikseltä.
 Peiliksi valikoitu suuri fasettihiottu peili, joka on isän tädin jäämistöä. Peilin ylä- ja alareunaa kannatteli kultainen kehys, joka otettiin pois. Pystysuuntainen peili vinksautettiin vaakatasoon ja sen alle asennettiin pieni lasihylly (Prisma).
 Pytyn päälle on rakenteilla kaappi, tosin rakennusmateriaali on vielä kaupassa.
 Ikkunaa peittää viime talvena tekemäni lasityö, saunanlauteilla.
 

10 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kyllä kelpaa olla suihkussa, kun kaikki on hienosti laitettu. äiti

sartsa kirjoitti...

Kaunis lasityö.
Kauha-kynttilä -systeemi on kiva. :)

Tiina kirjoitti...

Oi miten kaunista! Olet taitava sisustaja!

paivis kirjoitti...

Niin kaunista.

satunNainen Paula kirjoitti...

Jestas, kyllä nyt kelpaa!! Hienoa työtä ja kivasti hyödynnetty kierrätettyä! Kaunis ja ajaton valkea laatta ja oviväri hieno, varsinkin siinä toisessa kuvassa tuli hienosti sävy esiin.

marja-terttu kirjoitti...

Kivan näköistä rempan jälkeen ☺

Sari kirjoitti...

Todella kauniisti remontoitu pesutila! Osaavat miehet ovat lahja meille naisille!

KristiinaS kirjoitti...

Onnittelut uudistetusta pesutilasta. Passaa tuolla lotrata:)

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos teille kaikille!

Eija kirjoitti...

Todella hieno lopputulos. Omanlaisenne.