torstai 29. kesäkuuta 2017

Virkattu päällinen

 Tuolini selkänoja sai kivan lisän tyynystä, jonka päällystin virkkaamalla, kuten aiemmin tekemäni istuinpehmusteen.
Himppasen mietin, että virkkaanko tälle päälliselle henkselit, jolloin saisin selkätyynyn pysymään paremmin paikoillaan. Tulin kuitenkin siihen päätökseen, että en liiemmin ennätä istuskelemaan kasvarin pehmusteilla, että alkaisin virittelemään päällistä kohdilleen. Nakkaan tyynyn kohdilleen, ja se on siinä.
 Virkkasin samanlaisen kantokahvan, kuin edeltäjäänsä ja ompelin vetoketjun yhdelle syrjälle. Siinä olikin sitten ompelukoneeni viimeinen tikki. Kone nimittäin hajosi korjaamattomaksi. Miäs kävi konehuollossa, jossa luettiin madon luvut ja annettiin linkkivinkki uusia koneita varten.
Pääasia, että akuutisti en tarvitse konetta laisinkaan. Ja onhan minulla toinen ompelukone valmiina käyttöön, mutta sille pitää raivata jostain suuri tila, kun on mallia, sisäänrakennettu, valmiilla pöydällä.
Tyynynpäällisessä käyttämäni lanka on Schachenmayr nomotta, Punto Color.
 Saimme eilen mieluisia vieraita, kun Milja kävi äitinsä kanssa meitä tervehtimässä. Puuhailimme miähen kanssa pihatöiden parissa, mutta saatoin arvata tytön äänenkäytön perusteella, että talon kulmilla olevat vesiastiat saivat pienen ihmisen kiukkuiseksi.
 Vietimme pienen kahvitteluhetken huvimajalla, jossa mustikkapulla ja piirakat tekivät kauppansa.
 Pihapuuhailut ovat pitäneet meidät kiireisenä koko kesäkuun ajan. Montaakaan kukkivaa ei pihasta tällä hetkellä löydy, mutta aina jostain näkyy jokin kiva lisä tai pihakoriste, jolla pihaa elävöitetään.
 Nämä lasipallot on puhaltanut Minna Mäkinen, Lasipaja Sinisiipi, Ylöjärvi. 
Pallot ovat paksua lasia, paljon joulupalloja suurempia ja näitä voi tilata lähes minkä värisenä tahansa. Itse tilasin limen, turkoosin ja roosan.
 Puutarha alkaa olla viimeistelyvaiheessa. Onhan tässä vielä kolmatta päivää aikaa puuhastella ja toivottaa puutarhaystävät tervetulleeksi vieraaksemme su 2.7.2017 klo 12-18.
 

2 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Nyt on kivat tyynyt tuolissa. Sekä aiempi,että nyt valmistunut. Ihana mustikkasuu sulla siellä vierailemassa:) Sinä aina laitat itsesi niin lujalle,niinkuin tuo pihan esittelykierros.

TeSa kirjoitti...

Kiitos sinulle.
Olen tässä viime aikoina kuullut tuota samaa töistäni, mutta teen niin kuin haluaisin itse nähdä samoin tehtävän.