torstai 22. elokuuta 2019

Valot hämärään

Vasta tämän kesän lopussa olen innostunut lisäämään näitä aurikokennovaloja. Koskaan aiemmin en ole liiemmin edes katsonut, mutta tämän vesialtaan päälle laitettu kärhökaari inspiroi etsimään pitkän valonauhan, jossa valot heijastuisivat pimeällä vedenpintaan.
Takapihan terassinnurkalla on ollut yksi valosarja, joka sekin sijoitettiin rennosti valumaan tolpankylkeä pitkin.
Päädyin kuvaamaan valosarjan yöllä, kunhan nyt jotain näkyisi. Kuvaaja ei ole horjunut, vedenpinta ei ole läikkynyt, vaan luovuus, se näkyy kuvakulmissa =D
Täytyy sanoa, että eihän nämä mitään liiemmin valaise, mutta kyllä ne kivasti tuovat eloisuutta alkavaan hämärään. Nämä ovat aasinsilta kausivaloille ja siitä jouluvaloihin. HUOM! Joulu mainittu!
Asensimme valoja päiväsaikaan ja siinä rimpuillessamme kaaren laidasta laitaa putosi muutama lampunpidike altaan mustaan pimeyteen. Löytynee ensi keväänä, kun allas taas tyhjennetään pesua varten.
Jokasään valaisimet kestävät säällä, kuin säällä. Pakkasenkestoa en katsonut, mutta aiemmin ostettu nauha on kyllä ollut paikoillaan ympäri vuoden.
Etupihan suureen lyhtytaloon, jossa lyhty sisällä, ostin kynttilänmallisen valonlähteen. Tässä on kaunis, kirkas valo, joka näkyy suoraan keittiön ikkunasta.
Puutarhan omppopuuhun sijoitettiin useampi valo. Katsoo mistä suunnasta vain, aina näkyy joku pallo.


Kasvarin päädyssä on myös valot.
Samat nurkat kuvattu aamunhämärissä. Aurinkokennoissa riittää virtaa hyvinkin aamutunteihin asti.


Etupihan kivimaahan ostettiin "kivivalot", jotka maastoutuvat hyvin vaaleiden kivien lomaan.
Yllättävän hyvin valojuopa näkyy koneen kylkeen. Vanha kone on hellinrenkaineen hyvin massiivinen suuren kiven päällä ja sen korostaminen, eli esiintulo on kiva näky myös pimeänaikaan.

3 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Meillä on joitain aurinkokennovaloja ja ne on yllättävänkin pitkäikäsiä. Tuommosia valosarjoja ei oo sattunu silmään missään ja nyt aion kyllä ettiä sellaset! Illat alkaa olla jo aika hämäriä. Kissa pitää kyl illalla huolen, että pihalla on valoa, kun se valojen tutka on sen häkin sisällä ;D

Saija kirjoitti...

Tunnelmallista. Täytynee kaivaa lyhdyt esiin:)

TeSa kirjoitti...

Valoa hämärään.