maanantai 21. kesäkuuta 2021

Yhdellä ajolla

Teimme sunnuntaille ajosuunnitelman, oman puutarhapäivän, jolloin kierrämme lenkin kahdestaan ja poikkeamme mielenkiintoisiin kohteisiin. Halusin käydä katsomassa jotain erilaista, mitä en aiemmin ole päässyt näkemään. Olin lukenut Kiinalaisesta puutarhasta Hauholla. 
Selasin Avoimet puutarhat, mutta en löytänyt sitä listoilta. Muistan lukeneeni samasta jutusta, että puutarhan voi käydä katsomassa omatoimisestikin, jos ketään ei ole kotona. 
Kop, kop ja hyvää huomenta! Rohkeasti peremmälle ja voimmeko käydä katsomassa teidän upeaa puutarhaa. Jo vain! Olin jo menossa kuuportista peremmälle, mutta saimmekin puutarhan rakentajan mukaamme ja hän esitteli meille luomuksensa. 
Koreanpihta 
Punaiseksi, Kiinanpunainen, maalatut pinnat näkyvät kauaksi. Penkeillä voi lepuuttaa jalkojaan.
Upeat ja taidokkaat rakenteet piti nähdä monesta eri suunnasta. 
Pallonmuotoon leikatut tuijat oli pakko koskea.
Taustalla soi musiikki, eikä mikä tahansa Kesäillan valssi, vaan kiinalainen.
Lampea ympäröivä polku oli helppokulkuista.
Vehreys, kasvit ja puut muodostavat kauniit puitteet.
Lammessa ei ollut karppeja.

Buddha-patsas



Suurella alueella on paljon katsottavaa. Se tekee paikasta mielenkiintoisen ja jää kävijälle mieleen.


Kiitimme esittelystä ja jatkoimme matkaamme.
Seuraava pysähdys olikin varattu välipalalle, jotta jaksoimme kierrellä helteisessä, + 30', säässä.  Kauhean kamala hellejakso meinasi viedä voimat, mutta välitankkaus auttoi jaksamaan, koska edessä olisi jälleen jotain kaunista. 
Lehtijutusta olin bongannut seuraavankin paikan Porkkalan Kartanon Puutarhamyymälän. Tänne ei pitänyt ovia koputella, riitti että astui peremmälle. Voi morjens mikä herkkukauppa! Ihan kuin en olisi taas osannut käyttäytyä, vaan sinkoilin paikasta toiseen, kuin punainen kipinä.
Kesäkukkaa, perennaa, puuta ja puskaa. Paljon kaikkea, mutta ihan kaikkea ei saatu mahtumaan autoon.
Keltainen ja 
vaaleanpunainen juhannusruusu.

Täältä löytyy hyvä valikoima akileijoja. Tämän pöydän ympärillä vietin aikaa osaamatta päättää mitä kaikkia haluan mukaani. Lopulta sain valittua kaksi kassillista näitä, muutaman sormustinkukan ja isotähtiputken.
Kun pakkaa kassiaan, voi puhelimen laskea pöydälle ja napsia kuvia ihan eri vinkkelistä.
Ihan innostuin näistä kerratuista
Hempeilyä
Väriloistoa
Huomiota
Kaveriksi toiselle
Valitse näistä sitten.
Vielä yksi pioni, vain kuvana. Ei lähtenyt ostokassiin. Niin puutarhalla, kuin puistoonkin on tulossa erilaisia tapahtumia. Minua jää kiinnostamaan syksyisemmät tapahtumat.

Koska nälkä, on itsestään pidettävä huolta. Tiirinkosken tehdasmiljöö on ihastuttava ja sinne poikettiin toistamiseen syömään mainiot hampparit. Väkeä oli paikalla aika tavalla, mutta se jakaantui ja jalkaantui moneen eri kohteeseen, eli ruuhkaa ei ollut ainakaan meidän muonapaikassa. Söimme ulkokatoksessa, jossa oli viehko lannantuoksu, muutama innokas purilaisistamme kiinnostunut kärpänen ja lämmin tuulahdus. Ulkona oli kuitenkin miellyttävämpi syödä, kuin sisätiloissa.
Tilalla kasvatetaan ylämaankarjaa, sekä lampaita. Sanomattakin oli selvää, että tuote on lähituote, hyvä ja maukas. Pikainen kierros vielä myymälän puolella, ja olimme taas tienpäällä.
Avoimet puutarhat veti puoleensa, mutta en nyt saanut sitä flow-tilaa, jota lähdin etsimään. Olin aika pettynyt näkemääni. Esittelyteksti antoi paljon, mutta ei kohde. Yhdessä kohteessa ei ollut edes vastaanottoa. Toisaalta, päivä oli ollut antoisa jo muutamassa kohteessa, eli ei ihan tyhjin käsin oltu liikkeellä. Päiväajoa tuli monta sataa kilometriä ja pihoja tuli nähtyä neljä ja yksi pihatie, sekä puutarhamyymälä ja sisustusmyymälä.


3 kommenttia:

Puikko, koukku ja ompelukone kirjoitti...

Suomi on kyllä monipuolinen matkailumaa. Ei tarvitse Kiinaan saakka mennä, kun pelkkä automatka riittää.

Irma kirjoitti...

Olipas kiinnostava puutarhakohde, en ole siitä kuullut enkä lukenutkaan mistään. Mukavan kuuloinen reissu teillä on taas ollut:)

TeSa kirjoitti...

Kotimaassa on monen monta kiinnostavaa kohdetta, kun pikkaisen poikkeaa syrjään valtatieltä.