maanantai 28. tammikuuta 2008

Sammakkoprinssi

Nuori yksinäinen neito kulki lammen rantaan. Kengät puristivat jalkoja. Oli kaunis kesäinen päivä ja luonto kauneimmillaan.
Neito istahti kuuntelemaan linnunlaulua. Tsirp, tsirp, kuului lintujen keskinäinen keskustelu.
Kuinka rauhoittavalta se kuulostikaan. Veden väreily ja hiljaisuus oli läsnä.Kukat kukkivat lammen rannalla kauniine väreineen.
Linnut visersivät puunoksaan laitetulla keinulaudallakin.
Neito kuuli jostain ääntä, joku tulisi tänne! Lähestyvä ääni hiljeni hetkeksi, kuin joku olisi myös jäänyt kuuntelemaan.
Sammakko hyppelehti lammenrantaan myös vilvoittelemaan.
Pieni kruunupäinen sammakko, joka oli tullut myös lepäämään lammen viileään suojaan.
Neito kutsui sammakkoa luokseen, ja otti sammakon kädelleen. He katselivat hetken aikaa hiljaisina toisiaan. Neito kertoi, kuinka kruunupäinen sammakko oli pelästyttänyt neidon hiljaisen lepohetken.
Sammakko kertoi käyvänsä lammella joka päivä, koska tiesi neidon tulevan yksinäisenä hiljaiselle lammelle.
Paikka oli syrjäisen metsän reunassa, sinne harvemmin kukaan eksyi. Neitokin oli löytänyt paikan kuin johdatuksesta.
Pieni kruunupäinen sammakko oli kerran kohdannut ilkeän matkamiehen, joka noitui metsään eksyneen nuoren miehen. Matkamies oli menossa kaupunkiin kaupittelemassa omia hienoja lankojaan, joita nuori mies halusi ensin katsoa ja ostaa.
Langat olivat huonoja, haisivatkin homeelle. Nuori mies oli harmissaan huijarin aikomuksesta myydä lankojaan kauniille kylän tytöille. Matkamiehen aikomuksesta harmistunena nuori mies halusi ehtiä kaupunkiin ennen tätä, mutta matkamies noitui hänet sammakoksi.
Nyt oli nuoren neidon aika antaa suudelma tälle pienelle sammakolle, jotta taika raukeaisi ja me neulojat saisimme jatkossakin käyttöömme hyviä neulontalankoja.
Tästä lintuhäkistä tämä tarina kerrottiin.

7 kommenttia:

Kristiina S kirjoitti...

Voih, ihana tarina. Kait sille sitten tulee jatkoa joskus.

TeSa kirjoitti...

Jos tulee sellainen plääh-päivä, että on keksittävä jotain piristääkseen itseään-saattaa tarina saada jatkoa.

Mummu kirjoitti...

No näinhän tämä tarina menikin! Täytyy muistaa satuja lukiessa esittää lapsille korjattu versio: it's all about yarn... :)

TeSa kirjoitti...

Näinhän se satu menee, nykyään. Mikään ei ole niin kuin ennen.

KirsiJ kirjoitti...

Kaunis tarina. Ja kuvat siivittivät tarinaa sopivin annoksin. Herkkää. Iloinen sammakko sai hyvälle tuulelle. Kiitos taas TeSa piristyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Tarina oli kivaa luettavaa. Saammeko lisää??? Toivottavasti. Liinat ovat kertakaikkiaan upeita ja romanttisen pitsisiä. En puserossakaan huomanut mitään vikaa, sievä on.
terveisin Selma :)

TeSa kirjoitti...

Täytyy istua tarinoimaan joskus uusien hahmojen pariin.
Olen katsellut pitkään tuota lintuhäkkiä tällaiseen askarteluun sopivaksi ja ehkä toiseen lintuhäkkiin saan joskus uuden idean.
Kiitos teille.