sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Nuutin päivä

Muistini lokeroissa oli pieni häivähdys näistä hahtuvista. Olen ne joskus vuosia sitten lampaanvillan vaihtomatkalla ostanut Virroilta. Näissä on vieläkin mieto tuoksahdus jäljellä lampaista.
Silloin joskus olen tehnyt nämä lapaset, tuo ainoa valmis on vieläkin ilman paria.
Mitäköhän näistä oikein tekisin?
Mutta syy miksi hahtuvat haettiin esille oli, että saisin näistä täytettä työn alla olevaan virkkaukseeni.Virkkuukoukunkin löysin pussin pohjalta.
Kun nukkuu yönsä huonosti, on aikaa miettiä uusia kässyjä.Joskus sitä saa hyviä ideoita siinä heti herättyään tai siivotessaan käsityöpöytäänsä.
Minä kun yhdistin nämä kaikki kolme asiaa, niin kyllä taas virkkauskoukulla on ollut töitä.
Kokeilumielessä tein pieniä palloja Huopasesta ja täytin ne hahtuvillani.Olin tekemässä jo lisääkin, mutta jokin pieni sisäinen ääneni sanoi, että kokeile huovuttaa ne välillä.
Laitoin pallot pyykkikoneeseen, ohjelman loputtua menin innoissani katsomaan tulosta.Nehän olivat vain märkiä lössöjä littanoita palloja. Laitoin uudestaan pesuohjelman käyntiin, pidemmän pesun. Luukun avattuani oli kivoja pieniä valkoisia palloja koneen rummun pohja täynnä.
Hiukan niitä käsissäni muokkailin ja laitoin pyyhkeen päälle kuivumaan.

Tänään on joulu siivottu pois.Vietämme joulua Nuuttiin saakka. Vanha tapa, Nuutipukki, on elänyt ajan ohi. Minun aikanani täällä maalla, on kerran käynyt Nuutipukki.Liekö käy enään missään?Kynttilöitä polttelen edelleen ahkerasti ja kun on saatu siivottua, on hyvä aloittaa pöydän täyttäminen omilla askarteluillaan.
Pienet valkoiset pallot ovat löytämässä oman paikkansa.
Siitä lisää seuraavassa päivityksessä.

5 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Minä olen tehnyt joulukuuseen punaisesta huopasesta ihan samalla tekniikalla palloja.
Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä sinulla syntyy.

KirsiJ kirjoitti...

Mitähän niistä syntyykään? Yksi kiva idea on muuten avaimenperä. Siis huovutetusta pallosta. Siihen ompelee pienin pistoin avainketjun lenkkeineen kiinni. Mutta innolla odotan mitä keksit?
Huomasisko Joulun aikaan mitä Villapallo teki valkoisista vähän isommista palloista?

TeSa kirjoitti...

Täällä hypistellään innolla palloja, sormet on liimassa ja rullamittanauha on kaiken aikaa käsillä.
Huomasin nuo lumilyhdyt. Jos palloja jää jäljelle, voinen käyttää samaa ideaa pienen lyhdyn kasaamiseen.

Ama kirjoitti...

Ihania palleroita :) Tuli kans ekaks mieleen lumilyhdyt. Tsekkasin täältä ne värjätyt verhot (kauniita malleja muuten) ja samalla ihastelin muitakin käsitöitäsi.

KirsiJ kirjoitti...

Olet saanut tunnustuksen! Käyhän blogissani! http://kipa69.ajatukseni.net