perjantai 11. kesäkuuta 2010

PoutapilviOlin kuin arkajalka ja tein valokuvaukset terassin suojissa. Miksi mennä sateeseen, kun voi olla kuivanakin?


Lintupatsas kyhjöttää terassin portailla, saivat siirtyä kivijalalta sivuun, kun kukka - astiat nostettiin sateelta suojiin. Kastelen kukinnot mielummin itse, kuin annan luonnon hoitaa umipohjaisten astioiden täytön.Mikä siinä on, että alkaa viikonloppuvapaat, alkavat myös sateet? Höh! Olin niin odottanut vapaita, olisin saanut tehtyä kukkaistutuksia, tai ainakin suunnitellut uusien paikkoja.
Mutta onneksi tuo tekeminen ei lopu kesken, otan neuleen ja teen sitä samalla kun katselen telkkua.
Joskus, kauan sitten, bloggasin tekemäni keramiikkakävyt. Suunnitelmissani asettelin kävyt paikoilleen, mutta...
Mihin se viime kesä oikein hävisi, katselin ja suunnittelin, mietin ja vetkuttelin, eikä ne kävyt siihen oksaan menneet ennen tätä kesää.Oksa on ollut paikallaan ja ruuvattuna reilun vuoden.
Piti oikein istua miettimään miten nuo kiinnittäisin paikoilleen. Vahva rautalanka oli paras vaihtoehto, se jumittui pikaliimalla hyvinkin paikalleen. Muutaman kävyn kanta oli niin pieni, ettei sinne uponnut kuin yksi lanka, mutta hyvin nuo ovat paikallaan pysyneet jo useamman viikon.


Oksaan kiinnittyivät niin männyn - kuin kuusenkävytkin. Sulassa sovussa samalla oksalla tuulessa keinuvat keramiikkateokseni. Oksaan kieputettiin vielä pätkä ohutta rautalankaa ja kristallihelmiä, sekä sisareni hykäämä rikkinäinen mobile.

Mobilesta tein pienempiä riiputtimia.Terassi on kukitettu tänä kesänä pääasiassa valkoisin kukin. Tosin nyt on sateen suojiin kannettu monta muutakin istutusta.

Valkoisin orvokein olen täyttänyt monet ruukut ja astiat. Kukat ovat reheviä ja vaatimattomia hoidon suhteen. Siemenkotia nypin aina välillä ja uutta kukintoa riittää pitkäksi aikaa.

Uusi kesäkukka, poutapilvi, suorastaan hyppäsi kukkakassiini. Valloittava harsomainen kukinto on mieleinen uutuus.

Kukka on joulutähden sukulainen, tosi ihan heti ei uskoisi. Taimet olisi voinut laittaa myös amppeliin, mutta minun istutuksissa ne saivat paikkansa ruukun reunalta.

Valuuhan tuo hyvin tästäkin.
Grillausnurkassa on hyvä kasvaa, keramiikkakäpyjen alla.Teen yleensä kukkaostokseni mitään suunnittelematta. Keräilen kukkia värien tai muodon mukaan. Kotona on kiva yhdistellä erilaisia paletteja toisiinsa ja hakea se istutuk
selle sopiva paras paikka omasta pihasta.


Näihin ruukkuihin olen jo muutaman vuoden hakenut samat taimet, ruusuliisan.


Ensinnä ajattelin tähänkin valkoisen kukinnon, mutta tämä punainen on upea, kun ruukut ovat täynnä kukkia.
Nämähän ruukut tein muutama vuosi sitten vanhoista astioista.
Suunnitteilla olisi tehdä muutama ruukku lasimosaiikilla. Tein talvella keramiikassa astiat valmiiksi, nyt vain pitää piirrellä kuviot ruukun kylkiin.Leppoisaa viikonloppua sinulle. Kesä on lyhyt, nautitaan sadepäivistäkin!

5 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Minäkin katselin tuota poutapilvi -kukkaa jo sillä silmällä, mutten vielä ostanut, kun en keksinyt paikkaa. Minä olen tyytyväinen, kun sataa vettä: sain eilen pienen kasvimaani valmiiksi eikä tarvitse kukille kantaa vettä!

Mutta kyllä sinulla on vaan kaunista! Ja ihania ideoita!

Villanne kirjoitti...

Kauniita kuvia ja asetelmia!

Pirena kirjoitti...

Kaunista, kaunista taas.

Zelda kirjoitti...

Juuri niin, nautitaan kesäpäivistä, vaikka sitten sateisistakin. Liian pian tulee se syksy ja talvi. Kaunis tuo poutapilvi, todella.

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille.
Oikeitakin poutapilviä on tänään näkynyt taivaalla.