keskiviikko 15. elokuuta 2012

Valkaistua

Pidemmän aikaa olin katsellut näitä jämälankakorejani kuinka nuutuneen näköisenä ne sisällään lankojani säilyttävätkään.
Kun kirpparipöydälleni tuli sen verran tilaa, että sain vietyä langanjämät myyntiin, otin työkseni pyyhkiä pölyt korien pohjalta ja maalata ne valkeiksi.
Suurimman, eli lastukorin maalasin oikein kunnon maalilla kertaalleen. En halunnut mitään ylikiiltävää pintaa, vaan himmeän ja lastun pinta sai  jäädä hiukan näkyviin.
Keräsin koriin virkkauslankojani, jotka ajattelin keriä vyyhdeltä auki terassin pöydän ääressä. Silloin jäisi edes pieni osa pölystä pihalle.
Pienemmät lankakorini spreijasin mattavalkoisella muutamaan kertaan. Valkaisin myös korin sisäpuolet.
Jos olisin innokas ompelija, tekisin pikkukorien sisäpinnoille ihanat kangasverhoilut. Sitä ihmettä odotellessa ehdin neuloa korien sisällöt tyhjiksi useampaan kertaan.

9 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Korestasi tuli oikein hienot. Minäkin tykkään valkoisista koreista enemmän, kuin siitä valkaisemattomasta. Ompele vain sisuskankaat koreihin, niin eivät langat jää mihinkään kiinni. Luulen,eteivät ne muutenkaan sinun nulomis ja virkkaamis vauhdissasi ehdi mihinkään juuttumaan :)

Ninnu kirjoitti...

Sievät korit. Valkoinen on kaunis väri ja sopii niin moneen.

Sirpa kirjoitti...

Tulipa hienostuneen oloiset korit! :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa koreista tullut kauniit ja raikkaat. Valkoinen väri on paras.

Matonkude kirjoitti...

Jep, tuo homma kannatti!
Kannattais tehdä minunkin =D

TeSa kirjoitti...

Maalia pintaan, niin johan piristyy.

Anonyymi kirjoitti...

näistä on kyllä tullut raikkaamman näköiset. minkälaista maalia käytit? kysyn ihan sen takia että minullakin on pari masentuneen väriseksi tummunutta koria ja haluaisin piristää niitä :) hyvää viikonloppua!

TeSa kirjoitti...

Maali on Tikkurilan Harmony, sävy maalarin vakoinen.
Spraymaali on Mastonin 222 valkoinen.

Kisa kirjoitti...

Koreista tuli tosi sieviä! Itselläkin on tullut haalittua "muutama" kori nurkkiin. Pitäisköhän kokeilla tuota niistä muutamiin :)