maanantai 5. marraskuuta 2018

Kanavatyö

Kun joku työ koukuttaa niin, että sen ei haluaisi valmistuvankaan, vaan sitä vain tekisi ja tekisi. Kanavatyöpohjani värittyi kuva kerrallaan. Oletin tylsistyväni yksivärisen pohjan pistelyyn, mutta se osottautuikin ehkä kaikkein mukavimmaksi osuudeksi, jossa sai vain huristella ja leikata lisää lankaa neulansilmään.
Olen säästänyt vuosikymmenien langanjämät tekemistäni kanavatöistä. Jämälootaan on sujahtanut monta muutakin langanpätkää ja kerän loppuja. Sekalaisten jämien määrä mahdollisti värien kirjon, mutta halusin kuitenkin, ettei valmis työ olisi suoranainen ilotulitus, vaan kertoisi kukkaisten kielellä, kuka heistä on kaunein.
 Ostin taustalangaksi Novitan Nallen jäätikön, joka oli lähinnä etsimäni väri. Muut langat löytyi valmiina kotoa. 
Seuraava vaihe on löytää kiva taustakangas ja ommella tästä tyyny eteisen penkille.


9 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Tuo on kyllä niin ihastuttava ja kanavatyöt on myös koukuttavia. Aina vaan pistelee ja pistelee ja katselee miltä kukin väri näyttäis. Tulee niin kaunis tyyny.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Todella ihana. Minäkin olen pistellyt muutaman työn ja todellakin koukuttaa.

Pirena kirjoitti...

Siinäpä sitä on pistelemistä mutta nätti on kun valmiiksi saat.
Minäkin olen tätä vuosisadan flunssaa sairastanut nyt viikon ja pari varmaan saa vielä sairastaa jos muihin sairastajiin on uskomista. Viimemaanantaina alkoi pienoisella kurkkukivulla ja ajattelin että menee ohi niinkuin ennenkin. Eipä vaan mennytkään, hirveä yskä ja pientä kuumeilua parina päivänä. Onneksi näin eläkeläisenä on aikaa sairastaa vaan inhottaa kun ei pääse ulos ja lenkille.

KristiinaS kirjoitti...

Kaunis tyyny tulee ja kokoakin on enemmän kuin korvallinen. Mulla on niin monta pistelyä kesken että en ole tuota pohjaa uskaltanut ostaa, jämiä olis niinku sullakin vuosien takaa ihan riittävästi.

TeSa kirjoitti...

Eikä ne langanjämät edes vähentyneet tämän myötä kuin pikkuriikkisen 😀

Saija kirjoitti...

Nyt jo näkee että upea tulee!! Huikeet värit.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Saija. Jostain sen taustakankaan aion löytää...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihastuttava, tuosta tulee katseenvangitsija!

TeSa kirjoitti...

=) Kiitos