keskiviikko 19. elokuuta 2020

Pari böndee

Nyt ei ole uusien linnunpönttöjen tarve, mutta ainahan niitä voi tehdä valmiiksi varastoon. Nämä linnunpöntöt valmistuivat jo keväällä, mutta ovat jääneet päivittämättä. Muistatteko, kun työhuoneelle johtavan tien alkuun valmistui köynnösteline? Sen yläosasta puuttuu edelleen verkko. Köynnöshortensia ei pidä mitään kiirettä kiivetäkseen patjanjousimilla, mutta on se hyvässä kasvussa kuitenkin.
Köynnöstelineen päälle on kiinnitetty kaksi miähen rakentamaa linnunpönttöä, joista toisesta taisi tulla pihakirkkomme. Niin on kirkon mallinen. Kesän aikana pönttöihin on tullut jo väriä pintaan etteivät ihan huutomerkkeinä säteile kilpaa auringon kanssa. Näihin pönttöihin ei toivota asukkaita, eli niiden lentoaukkoihin on laitetu verkko syystä, että pöntön siivoaminen ei onnistu näin korkealta.
 Pöntöt rakentui minulle jatkojalostusta varten, mutta ne ei ihan olleet niin pelkistettyjä, kun oli ajatus. Tein jo uuden tilauksen, jos sellaista simppelimpää versioo. Tähän telineen päälle olen tahtonut suuren mökkikylän, joka voi täydentyä vuosittain. Jotenkin näen ne pikkumökit köynnöshorteisioiden takaa pilkottamasta, kunhan kasvu yltää yläkaareen.
Ostin kesällä K-Raudasta parin ruosteisia telineitä, jotka nakkasin laatikoiden reunalle, kunnes löytävät toisen paikan. Pidän ruosteesta pihan eri koristeissa. Liian kiiltävä on kammotus, mutta rosoa ja ruostetta rrrakastan.
Tänä vuonna ei nautita näyttävistä hortensiankukinnoista. Odotellaan ensi kesää, josko silloin. Pari pensashortesiaa pitäisi vielä istutella aidanteelle. Jotenkin alkaa olla veto pois, tai viikkotunnit täynnä, ettei innostus ole enää niin palavaa pihapuuhasteluun, kuin keväällä ja alkukesästä.


2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat pöntöt ja varmasti tulee kaunis kasvuympäristö pienille linnunpoikasille.

TeSa kirjoitti...

Kiitos enkuli ❤