lauantai 8. huhtikuuta 2023

LUOTTO

 Minun vaatekaappini kaipaa neuletakkia. Viime talven harmittelin monta kertaa, kun ei ole kivaa lisuketta tunikan päälle. Päätin korjata tilannetta talvilomalla ostamalla lisää lankaa. No, kun halvalla sai. Talviloma meni, ei takin takkia. Kunnes!

Huomasin kerrankin ajoissa @neuloosisko testineulehaun. Tsädäm! Minä haluan osallistua juuri tuon LUOTTOneuleen tekemiseen. Osallistuin ja sain, kun sainkin puuttuvan langan ostettua. Tässä neuleessa olen  käyttänyt ohjeen mukaan Novitan seiskaa (288) ja Drops Kid-Silk uni color mohair (30). 
Jälkimmäisen langan hankin Sastamalasta Silmu & Solmusta. Tein Sirpan kanssa rehvit ennen iltatöideni alkua ja näin pääsin minäkin aloittamaan oman neuleeni parin päivän viiveellä. 
Ohjeessa on kaksi vaihtoehtoa, pyöröneule ja steekkaaminen tai tasoneule. Valitsin jälkimmäisen, koska minulla on taas etäsuhde ompelukoneeseen. Reilun viikon aikana oli pari välipäivää, kun olin töissä aamusta iltaan, mutta muutoin ihan ilta- ja viikonloppuneulomiseksi se meni. Sain annettua ajoissa tiedon neuletiheydestä ja langankulutuksesta. 
Kastelin valmiin neuleen ja kuivasin tasolla. Tätä en edes höyryttänyt.
 Seuraava vapaahetki niin kävimme luhdilla kuvaamassa. Valkoinen hanki häikäisi pahasti, siksi katson alas.
Raglankavennus päättyy kaula-aukon kavennukseen. Kaunis ja yhteneväinen linja. Reilusti pussittavat hihat, jotka voi halutessaan muuttaa tasaiselle lisäykselle. Mietin, että mahtuuko tämä hihan malli minkään päällystakkini alle. 
Nappilistan neuloin napakaksi, kaksi silmukkaa yhteen. Napit löytyi taas nappilaatikoistani. 
Lankaa kului 0,730 kg.
 Puikot 5 mm.


4 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Nyt sait itsekin villatakin, kun neuloit niin monia lapsille :) Käytännöllisen näköinen malli.

TeSa kirjoitti...

No juu. Tämä valmistui siinä samaan pötköön, kuin tyttöjen takit.
Malli on tosi istuva ja muunneltavissa. Tästä tulisi kiva hieman pidempänä.

Puikoillanikin kirjoitti...

Kid Silk antaa kivan pörröisen pinnan seiskaveikan lisänä. Hyvä väri.

TeSa kirjoitti...

Kiitos ❤️