perjantai 21. huhtikuuta 2023

Kustavilaista makkariin

 Gepetto on Pirkanmaalainen yritys, joka valmistaa kauniita nukkekotiesineitä ja vaikka mitä muuta!
Minulla on useampi heidän tuotepakettinsa, jotka olen hankkinut nähtyäni sen valmiina. Myyntipakkaus on pieni ja litteä. Osat nitkutellaan varovasti irti levystä, maalataan, lakataan, vahataan tai miten kukakin haluaa omat esineensä käsitellä. 
Liimaksi kiinnitykseen käy puuliima, joten valmista on ja pian. Osan töistäni maalaan ensin ennen kasaamista, kuten tämä parivuoteen. Jälkimmäisen, emännänkaapin, maalasin valmiiksi kasattuna. 
Maalaan purkinpohjilla, jotka on jäänyt pikkumökeistä. Maalia ei paljon kulu, joten riittoisaa on ollut. Olen päättänyt, että enempää en hanki, jos loppuvat kesken. Sen jälkeen hyödynnän akryylivärejäni ja puuvärikyniä, joita voin käsitellä veden kanssa. Että pulaan en joudu, jos joku purkki ammottaa tyhjillään. 
Maalin kanssa ei kannata alkaa lutraamaan, että kuvioleikkaukset jäävät näkyviin. Vaikka sudin melko kuivalla pensselillä, jouduin pyyhkimään osan korvapuikolla pois. 

Tähän vuoteeseen otin keittiökerroksen sohvasta patjat, jotka oli ihan väärin mitoitetut. Täytyy tehdä useampaan muuhunkin sohvaan ja sänkyyn pehmukkeet, niin teen samalla köökkiin uudet.

Saman firman emännäkaappi oli nyrjäyttää aivoni. Ohjeita oli vähän, joten miäs apuun. Hetken kasailimme työtä keittiössä ja kaappi oli oviasennusta vaille valmiina. 
Tässä vaiheessa olisin voinut maalata osat, mutta päädyimme kasaamaan kaapin yhdellä istumalla. Kun kaappi oli kasattu, se purettiin uudestaan ja liimattiin osat yhteen.
Otin viikonlopun tavoitteeksi saada kaappi valmiiksi ja niin se valmistuikin. Nuo tummat kohdat maalasin kahteen kertaan samalla pinkeröisellä, kun aiemman päivityksen pöydän ja hyllyn. Vaaleat pinnat saivat valkoisen maalin.
Ovien kiinnittämiseen meni aikaa, kun odottelin vuoroin jokaisen "saranan" kuivumista. Sillä aikaa koristelin hyllynreunat pienen pienillä napeilla ja täyttelin hyllyjä.
Ovien ja laatikoiden vetimiksi laitoin napit kiinni rautalangalla. Sisäpuolella on helmi vastakappaleena.
Maatuskat päädyin liimaamaan kiinni. Vain yksi pysyi pystyssä tunkemalla se kiinni hyllyväleihin.
Alakaappeja täydennän pienillä laatikoilla, jos ne mahtuvat näihin mittoihin. Niitäkin on kertynyt jonkinlainen kasa odottamaan sisustusta.
Tein myös yhden hyllyn lisää ompelunurkkaukseen. Tämä on tehty samalla tavalla, kuin keittiön hyllyt. Ainoa poikkeus on, että tähän tehtiin hyllyt, kun rasia oli vain rasia. Puuvalmiista on helppo muuttaa omaan tarpeeseen sopiva esine maalilla. Kiinnitin kauniin vanerikoristeen hyllyn yläreunaan liimalla sen maalauksen jälkeen. 
Leikkasin Sizzix Bigshot kuvioleikkurilla paperikoristeen seinänurkkaukseen ja liimasin muutaman ostovalmiin kukinnon sen reunaan. 
Nyt on ompelunurkkaus jo hyvässä vaiheessa. Pari konetta on vielä työpöydälläni, mutta eiköhän jo yhdellä saada ommeltua tilaan tekstiilit?



Miltä teillä muuten näyttää?



10 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Hyvin edistyvät sisustushommat!

Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia kirjoitti...

Oi, miten kauniita yksityiskohtia! <3

TeSa kirjoitti...

Kyllä vaan!

Sartsa kirjoitti...

Sängystä tulee ihan anoppi mieleen ;) Hänellä taitaa kyllä olla ennemminkin talonpoikaisromanttista tms. Ja tietenkin ihmisen kokoinen ;D

Repolainen kirjoitti...

Voi jestas.... etpä arvaakaan kuinka pitkään olen täällä postauksiasi selannut ja lukenut ja palannut kuvia zoomailemaan. Aivan käsittämättömän upeita yksitysikohtia minimaailmassasi!! Ihailen suu auki.... saankohan koskaan leukapieliäni enää vanhoihin mittoihin!!??

satunNainen Paula kirjoitti...

Iiik, ompelijan unelmanurkkaus täynnä ihania unelmia!

TeSa kirjoitti...

Kiitos, kiitos. Minikoti vie ihan mukanaan.

Rva Kepponen kirjoitti...

Voi apua, miten ihania kalusteita ja tavaroita! Niin suloisia ja niin paljon yksityiskohtia!

Nukkekoti on pitkäaikainen haaveeni. Ensin jouduin lykkäämään sitä pienten poikieni vuoksi ja nyt on esteenä tilapula. Mutta vielä tässä elämässä aion keksiä nukkekodille paikan ja ryhtyä keräily ja askarteluhommiin.

Saija kirjoitti...

Ihania minijuttuja. Ompelutarvikehylly on best :)

TeSa kirjoitti...

😀 kiitos