tiistai 18. huhtikuuta 2023

Vessa, kylpy- ja oleskelutila

 Opiskelujeni aikana sain tyttäreltä hileitä kynsilakkakoristeisiin. Paljon hileitä. Kun paljon omistaa, kannattaa muistaa mihin nämäkin on aikoinaan piilottanut. Pientä ähinää, etsintää ja haja-ammuntaa se tuotti, mutta löysin kaikki. Ihania värejä. Askartelupöydälläni on jouluiset valkoiset ja kirkkaat hileet, mutta niiden lisäksi halusin jotain värikästäkin. Näistä teen nukkiksen kylpyammeen vieressä olevalle hyllylle ihanat kylpysuolapullojen täytteet. Tyhjät pullot näkyvät kuvan alaoikealla.

Minulle jäi nukkisvaihe päälle ihan todella! Kun olen vain jaksanut, konttailen kerros kerrokselta ja kokeilen mikä osa sopii parhaiten tähän tilaan. Alun suunnitelmissa, vuosia sitten oli, että teen tähän lasiseinän. Juu, en tee enää. Päädyin kalustamaan yhtenäisen tilan, otsikon mukaisen. Vuosien aikana on kiinnitetty kattolamppu ja peili. Näiden paikkaa en lähtenyt nyt siirtämään, vaan ne sai jäädä paikoilleen. Moni muukin asia sai jäädä omalle paikalleen, kun tarkemmin katselin.

Halusin tilaan kepeää leikkisyyttä. Miksi ei? Otin pirtin hyllyltä vaaleanpunaisen, kevyesti tuulessa heilastavan sulan, joka nyt sattumoisin on vaaleanpunainen 😁
Tätä sitten siirtelin, vaihdoin paikkaa, nostin pois, kun se oli jatkuvasti käteni edessä. 
Välillä maalasin, annoin kuivua ja vedin uuden värikerroksen. 

Kun nämä kuivuivat, vedin santapaperilla hiukan kulumapintaa kulmiin ja ja etureunoihin. Näistä kuvista ei näy, mutta lisäsin vielä valkoista maalia pintaan, kun pinkeröinen oli liian värikäs.
Erilaiset työvaiheet kuuluvat kalustamiseen. Tässä on jo päätetty manttelitakan paikka. Sen taustalle leikkasin vaalean paperin, joka liimattiin seinään. Samoin ystävältä saatu taulu ja peltisaksien alla kuparilevy. Kiinnityksessä on käytetty liima-tiivistemassaa. 
Miten niin malttamaton? Näiden kuivuminen kestää monta tuntia, mutta minä haluaisin irrottaa teipit heti. Kuivumista odotellessa voi sisustaa ja norsuilla jälleen, kun on aika irrottaa teipit. Pienet esineet putoilevat ja niitä etsitään välillä lattialtakin.
Kun ideaa pukkaa, niin välillä unohtuu se vaihekuvaus, joka minulla oli mielessäni lähtiessäni työhuoneelle maalaamaan. Kynttilätelineen voi pongailla monista vanhoista nukkispäivityksistäni, mutta tässä päivityksessä se ainakin näkyy. 
Mustana se ei ollut kovin mieleinen, varsinkin, kun löysin Nannan paperi ja Helmi liikkeestä nuo Tim Holzin upeat kynttilät, jotka on ihan täydelliset tähän projektiin. Katkoin kynttilälangat siistimmiksi ja näversin kynttilänpohjan tasaisemmaksi, että saimme ne paremmin sopimaan kynttilänjalkaan. 
Tein samalla toisen suhuttelun, kun halusin tälle mekolle kultaiset tennarit. Pinkit oli melko ärjyt, joten ne jouti maalattavaksi. Ne oli niin kevyet tennarit, että ensimmäinen paukkumaalisuihke lennätti tossut hukkaan 😀
Pisimmät kynttilät asettelin saman sarjan painaviin kynttiläjalkoihin ja nostelin takan viereen lattialle.
Takan päällä näkyy pieni kulma purjeveneestä, joka irrotettiin puutaustastaan. Tämä seinäkoriste on 1:1 elämässään saatu vuonna 1964, en tiedä kenen se oli, olenko perinyt sen vai tullut joltain kirppikseltä mukaani. Muisti petti täysin tässä kohtaa.
Tässä kuvassa näkyy aiemmin mainitsemani pöydänpinnan valkaisu. Hylly on jo kiinnitetty makuuhuoneeseen, joka sekin alkaa olla jo hyvässä vaiheessa.
Minulla on useampi nukke valmiina ostettu. Tämä lady on saanut tyttökäsittelyn ja sillä on nyt toinen käsi irti olkanivelestä. Se ei näy, mutta hyvä tietää. Tämän nuken mukana tuli jalusta, joka kiinnitetään ladyn uuman ympärille. Hiukan on eri kulmista katsottuna kankea lady, mutta asetellaan luonnikkaampaan suuntaan, jos alkaa paikat puutumaan.
Koska pesutila, on pyykkijätkiäkin oltava. Nämä on viime joulun nukkiksen joulukalenterista, a´la Nukkekoti Väinolä. Kaadan tuon kuitenkin! 
Itse en ole näitäkään tehnyt, olen ne messuilta tai netistä taitavilta ostanut. 
Ensi viikonloppuna, 22.4. on Haiharan nukkekotimessut Tampereen Kaukajärvellä 10-16. Sinne olisi kiva päästä katsomaan muutama täky.
Kun kuvaaminen on nautinto, ette voi välttyä kuvilta kuin klikkaamaalla toisaalle.
Huomaa vasemmassa yläreunassa maalariteipillä varmistettu seinähyllyn kiinnitys. Silti toinen jäi vähän vinksalleen. 
Tähän nukkekotiin olen ehdottomasti halunnut taljan takan eteen. Silloin jo kasvihuonevuosinani pyysin ystävättären nylkevän hiirennahan, mutta voi sitä naurun määrää, kun toinen pelkää hiiriä. Minulle tuli vanhemman pojan perheen kautta yksi vanha kaapisto vuosia sitten. Se on kuistilla ollut jo vuosia kukkapurkkien suojaruukkujen säilytyspaikkana. Sen kaapin uumenista löytyi paperipussi, jonka sisällä oli turkiksen paloja, jotka otin heti talteen. Leikkasin yhden palan pienemmäksi, hiukan muokkasin sitä ja silittelin nahkan sileäksi. Sain, kun sainkin turkiksen takan eteen!
Yksityiskohdat tekevät tilasta kodin. Jos olet fasessa tai instassa seuraajani, niin näet videon nyt valmistuneista kerroksista. 

Tennarit olen ostanut Glitteristä vuosia sitten. Näistäkin iloitsen, että olen ollut liikkeellä juuri silloin, kun ne ovat myynnissä.





















7 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Vihreäpukuiselta ladyltä ei kyllä puutu mitään, paitsi ehkä nimi. Vai oletko hänet jo nimennyt?

*VEKKI* kirjoitti...

Miten hieno nukkekoti ja kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Hej!
Undrar om du gjort GLASFÅGELN som jag köpte i går i Korsholm. Den är så vacker! Försöker sätta in bilder av den om det går… Annars kan du skriva din e-post adress till mig så kan jag skicka bilder på den vackra glasfågeln till dig, så kan du se om det är du som gjort den. Jag bor i Vasa och är mormor till 4 barnbarn.
Ymmärrän suomea mutta vaikea kirjoittaa. Oikein kiva kevät sinulle
toivoo Stina Mellberg
stina.mellberg@gmail.com
image
Kuva lasilinnusta ei tuli mukana Sorry!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Apua miten upeaa. On kyllä pikkuruista ihanuutta. Todella tarkkaa puuhaa.

TeSa kirjoitti...

Kaunis kiitos kaikille!
Lady jäänee nimettömäksi 🤔

Hanna Helena kirjoitti...

Piippoja? Ehkä laitoit viestisi väärään osoitteeseen,mutta ilahduin että päädyit blogiini! Terveiset aavan meren täältä puolen, eteläisestä Ruotsista. Valkouokkoja, leskenlehtiä ja kanadahanhen poikasia

TeSa kirjoitti...

Sipulikukkien alut, piipot.