sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Joutilaina kierreltiin

Eilen avattiin jälleen Marjamäen Pajutilan ovet, en ihan avajaisiin ehtinyt, mutta heti seuraavaksi. Monasti kävin sivuilla kurkkimassa, joko pian pääsisi taas poikkeamaan.
Ihan ensin piti mennä pieni ulkokierros, jotta oltiin oikealla asialla, eli pajutöitä katsomassa.
Kahvilassa iski päättämättömyys, on se kakkujen ja torttujen määrä ihan mahdoton tehtävä. Valita vain yksi laatu, ettei ihan ahneelta vaikuta. Njam, herkullista suklaakakkua.
Kahvilan tuoksussa suupieli vuotaa märkää vielä kahvihetkenkin jälkeen, tuoreen pullan tuoksu siinä sivussa ja silmä kiertää levottomasti ympärillä näkyvissä kauniissa esineissä. Näissä tunnelmissa sitä saa murheet katoamaan ja haaveilemaan jotain ihan merkillistä.
Joulukoristeita on myynnissä jonkin verran, liikaa ei joulua ole kuitenkaan markkinoitu. Jäin kaipaamaan jouluvaloasetelmia, edes esimerkiksi laitettuna. Vaikka tavaratalot pullistelevat erilaisia valoviritelmiä, sopisi ne pajutilan tuotteiden joukkoonkin hyvin.
Kotiin löytyy ihania pieniä esineitä, isoista huonekaluista ja valtavista lampuista voi vain uneksia. Ainakin, kun katsoo hintalappua.
Väkeä kulki porteista tasaiseen tahtiin, muutkin olivat varmaan odottaneet tauon loppuvan ja porttien uudelleen aukenevan.
Lukijat varmaan huomaavat minussa heränneen jouluihmisen. Kyllä vain, odotan sitä innoissani kuin pikkulapsi. Joulun odotus tuntuu aina yhtä mukavalta.
Miähen kanssa saadaan aikamme kulumaan hitaasti etenemällä kerroksesta toiseen ja takaisin. Meillä ei ollut mikään kiire mihinkään, pojat olivat koko päivän pelaamassa Oriveden deconilla airsoftia. Aamulla aikaisin jätimme poikia kaupungilla vanhemman pojan kuljetettavaksi ja illalla saimme väsyneitä kavereita takaisin kotiin kyyditettäväksi.
Tällaisina päivinä on mukava kuleksia kirppareilla, ehdimme käymään kahdella. Teimme paljon mukavia löytöjä. Minä löysin ison pussillinen sekalaisia lankoja 6.5 €. Näissä keränjämissä on oma viehätyksensä, jokainen lankakerä on erilainen.
Taas on uusi viikko alkamassa, olkaamme kaikki reippaita!

7 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Aih,oih,tuonne "Koiramäen" pajutilalle minäkin joskus haluaisin päästä. Varmaan aivan ihana paikka. Mä olisin heti menettänyt sydämeni noille joulupalloille!

Matleena kirjoitti...

Teilläpä on ollut ihana sunnuntaipäivä! Kaikessa rauhassa olette saaneet kuljailla (=kuljeskella aikaa kuluttaen) ihanien tavaroiden parissa. :)

Niina kirjoitti...

Ihana päivä teillä! Pajutila kuuluu myösminun ja ystävättereni suosikkikohteisiin- kerran pari käydään vuodessa, ja kakut tietenkin myös!

Eija kirjoitti...

Jospa saisin itseni nyt syksyllä sinne, kun keväällä jäikin menemättä. Joulu ei minua ainakaan vielä houkuta mutta se kahvila.

TeSa kirjoitti...

Intsu, "Koiramäki" on kyllä hieno käyntipaikka. Keräätte autolastillisen naisia ja lähdette matkaan.

Nuo joulupallot oli kaikki niin kauniita, meillehän ne kaikki olisi halunneet. Pääsivät ainakin valokuvaan.

Kakkupuoli on niin houkutteleva, että sinne mielii santsille.

Nina kirjoitti...

Marjamäen pajutilalla tuli poikettua elokuussa ja joitakin kuvia on mulla sieltä kamerassa, saa nähdä saanko niitä blogiin asti. Ihana paikka se on, toki sisustustavaroissa on hinnat melko huimia, mutta aina sieltä jotakin pikkumuistoa saa ostettua.
Kahvio on aivan ihana tuoksuvine herkkuineen - nam!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Heissan!
Täällä taas lukusilla. Mukava postaus..Hyvää alkuviikkoa toivottaa Krisse