torstai 20. marraskuuta 2008

Siivet selkääni sain...

Ihan siivouspäivän piristeeksi, jouluruusu.
Yritän aina ajoissa ilmoittaa perheelle, että meillä siivotaan. Ei tule sitten yllätyksenä ulko -ovea avatessaan työ -tai koulupäivän jälkeen imuri ja moppi. Jokainen saa omaan tahtiin huushollata ja jokaista autetaan tarvittaessa.
Minä sain ikkunanpesuapuja miäheltä. Pesin ikkunoiden sisäpinnat, mutta ulkopuoliset pinnat luuttus miäs. Sen verran vähäseltään oli pakkasta, ettei rätti jäätynyt kiinni lasiin.
Silittelin verhoja ja tytär nypitti niitä kiinni. Olen muutama vuosi sitten ostanut patjaraitakangasta, ihana kuosi, katkonut hyvään mittaan ja lisännyt pitkien verhojen ylä -ja alapäähän tummempaa yksiväristä punaista lisukkeeksi.
Kyllä vaan, meillä laitetaan jo joulua näkyviin. En halua vaihtaa verhoja vain muutaman jouluviikon ajaksi, haluan nauttia tästä ajasta pidempään. Keittiön verhot odottaa vielä vaihtoa, sekä ikkunat pesua.
Vaaleat räsymatotkin sai siirron pesuunmenevien pinoon ja tilalle vaihtui iso punainen matto. Niin pienellä vaivalla saa huoneen ilmeen muutettua. Kunhan taas hetken katselen tätä muutosta ja huonekalujen uutta järjestysä, niin saan lankakoppani taas aseteltua työtuolini läheisyyteen.
Tähän siivous ja huonekalujen järjestysmylläkkään sain ajatuksen järjestellä työtasoni jälleen kerran. Ja se taas on niin iso mylläys, että loppuviikosta löydän varmaan viimeisellekkin laatikoilleni uuden paikan.
Pikkusen piti kasailla näitä sisutusjuttujanikin yhteen kasaan, torsoni sai siivet selkäänsä.
Minulle tuota pikkutavaraa on kerääntynyt vuosien varrella ihan mahdottomasti, mutta mistään en halua luopua. Ihan vain hetkeksi voinen siirtää jonkin tavaran kaappiin piiloon, mutta vain hetkesi.
Asettelen enkeleitäni pöydille, ikkunan viereen ja lipastojen päälle. Mistä vain voi nähdä enkelin siiven.
Enkeleitä sinunkin päivääsi.

8 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Oi, oi miten kuulostaa ihanalta. Itse en oikein omaan kotiin vielä osaa joulua laittaa, kun tänä vuonna mennään aatoksi porukoille ja välipäiviksi miähen sukua tapaamaan. Viime vuonna asia oli päin vastoin.

seijap kirjoitti...

Voi miten näyttääkin kauniilta.
Enkeleitä sinunkin päivääsi.

Hepsi kirjoitti...

Oi, sinulla on varmasti kaunis koti!

Intsu kirjoitti...

Joo,sinne huusholliin tulee jo joulu. Joko nukkekotiinkin. Minä voin tässä kaikille lukijoille ilmoittaa,että Tesalla on ihana kaunis koti valoineen,oon käynyt heillä :)

Onja kirjoitti...

eiku mennää pölläsee ellivuoresta sellane lumitykki :P sit meiän mäes on ainostaa lunta, hihiii ;>

TeSa kirjoitti...

Kaikenlaisen juhlan valmistelu on niin kivaa. Aikakin kuluu erilailla valmistellessa.

Ei ole vielä nukkekodin joulu alkanut. Taloa siirrettiin seinältä toiselle ja taas mallattiin toiselle kohtaa, tavaroita kaatuili ja putoili. Pleksi pitää avata ja samalla laitetaan joulu pieneen taloon.

Onju, tyttäreni, suunnitteli muuttoa Lappiin, lumen perässä.

Nina kirjoitti...

Enkeleitä sulle itsellesi myös!:)
Edellisessä postauksessa todella kaunis tuo huivi ja sitä edellisemmässä ihastelin tekemääsi ihanaa enkeliä!:)

Nättiä on patjaraitakangaskin.

Jouluruusua en ole koskaan saanut saatikka ostanut. Mietin juuri, että ei ole osunut silmäänikään missään putiikeissa vai viekö punaiset joulutähdet ja tuoksuvat hyasintit kaiken huomioni näin joulunaikaan tultaessa. Olen käsittänyt, että se vaatii menestyäkseen jonkin viileän tilan ja mulla ei sellaista ole.

lettu kirjoitti...

Aah, ihanaa ! Kaunista ja rauhallista tunnelmaa. Suojelevia enkeleitä sinunkin syksyysi:)