tiistai 16. joulukuuta 2008

Kutistuu

Nukkekodin joulu on jo alkanut. Siellä vanha tuttu, joulupukki, on asettunut taloksi ja viettää mukavan iltahetken perheen kanssa.
Meillä ei kovin paljon tällä talolla leikitä, eikä kyllä saakkaan leikkiä, mutta siirsimme nukkekodin pirtissämme eri paikkaan ja kyllähän siinä siirrossa moni tavara kaatuili ja putoili hyllyiltä.
Samalla siivolla laitoin tyttären käteen jouluiset koristeet ja pyysin hänen tekemään jouluasetelman isoimpaan huoneeseen.

Näin meillä alkaa olla koko koti, pienintä taloa myöden, valmiina vastaanottamaan joulun. Tosin joulusiivo tehdään vasta viikonloppuna ja sitä jatketaan varmaan aattoon saakka. Joku meistä ei vain voi laittaa imuria kaappiin.
Arvatkaapa kuka meillä on imurissa aina kiinni? Miäs. Sillä on jokin pakkomielle imurointiin.

Iltasella kävimme nuorimmaisen joulujuhlakirkossa. Näimme enkelikulkueen, joulukuvaelman ja lapset säestivät lauluamme monin eri soittimin. Todistusten jako on lauantaiaamuna, siihen saakka jatkuu koulutyö normaalisti.

Neuloin eilen illalla koekappaleen Novitan Huopasesta (865). Lapanen on menossa 3 -vuotiaan kätöseen, eikä minulla ole ohjetta valmiiksi kirjoitettuna. Tai jos olikin, en muista missä se on. Tässä lapasessa on kaksoisvarsi. Seitsemänveljestä -langasta neuloin toisen rannekkeen lapasten sisään. Ei sitten mene lumi käsivartta pitkin pihaleikeissä.
Vielä yksi samanlainen lapaspari tekoon.

3 kommenttia:

Nna kirjoitti...

Kauniin väriset tumput. Tuo nukkekoti näytti aivan ihanan jouluiselta. Ja minä kyllä huolisin imuroivan miehen. Kyllä tuo omakin imuriin tarttuu, mutta vain vähän turhan harvoin. :D

Kati kirjoitti...

Onpas ihastuttavan näköinen nukkekoti jouluisessa tunnelmassaan. Alkaa todella houkuttaa kokeilla itsekin, tosin minä ajattelin sellaista valokuvakehystä jonne voi laitta jotain lasin alle... Niin isäntä ei varmaan edes hoksaisi koko hommaa. Meinas nimittäin joku aika sitten että meillehän ei nukkekoteja laitella. Heh. Tumpuista tulee söpöt. Nuo huovutetut on tosi lämpösiä käsissä ja eivät kastukaan niin pahoin kuin tavan käsineet. Pitäisi neuloa niitä tässä jossain vaiheessa, kun alkavat pieniksi käydä. Aika vaan on jostain syystä kortilla?! Tunnelmista viikkoa!

TeSa kirjoitti...

Novitan Huopasessa on harmittavasti ollut vain yksi raitalanka, ja sitäkään ei saa enää.

Kumpa mies tarttuisi välillä pölyrättiinkin.

Nukkekotiin voi ostaa tavaroita vähitellen, niin ettei mies hokase asiaa.
Esitä Kati asiasi kuten minä. Laita peukalo keskelle kämmentä löydettyäsi sopivan nukkekodin. Ja kauniisti pyydät siihen miehesi tekemään kaikenlaiset sähkötyöt, väliseinäratkaisut, ikkuna-aukot ja mitä vain mieleesi juolahtaa.
Saattaapa tuo miehesi heltyäkkin.