maanantai 15. joulukuuta 2008

Tähden tähdistä kauneimman...

Ostin Stokmannilta kauniin paperisen joulutähden, joka asetettiin lampunjalkaan. Ihastuin näkemääni viritelmään jouluvalohyllyn ääressä, enkä halunnut kaupasta pois ilman omaa joulutähteäni. Nyt en tarvitse sitä kukkivaa versiota laisinkaan.
Tähdissä oli monia eri vaihtoehtoja, mutta tämä punainen antaa kivan taustavalon keittiöön. Valkoinen oli toinen varteenotettava vaihtoehto.
Muistan lapsuudenkodista samanlaisen oranssin version, jonka äiti asetteli ikkunaan jouluksi.

Minulle on taas keräntynyt useampi lampunjalka uunin päälle odottamaan valmiiksi lahjoa joku tai ihan omaan tarpeeseen saada uusi pöytävalaisin.
Olen ostanut kirppispöydiltä kauniita messinkisiä ja marmoripintaisia valmiiksi sähköistettyjä lampunjalkoja, sekä kynttilänjalkoja, joihin saa laitettua johdotuksen. Kokoelmani karttuu aina nähtyäni kauniin jalan, joka puhuttelee minua. Varjostimien päälliset vain pitää vaihtaa uusiin kankaisiin. Aikojenkin kuluttua siitä saattaa kuoritua vaikka jouluinen asetelma.
Keittiössä hehkuu kaunis valo ja joululaulut soi soittimessa.

Keittelin pienen sinappikeitoksen valmiiksi vetäytymään kinkkua varten. Jos sinäkin haluat kokeilla omatekemää sinappia, tässä yksi ohje.

2 dl sinappijauhoa
2 dl sokeria
2 dl kermaa
4 kanamunaa
2 tl perunajauhoa

Mittaa kaikki aineet kattilaan. Sekoita koko ajan, kun keität miedolla lämmöllä. Keitä kunnes seos sakenee.
Jäähdytä, mausta etikalla ja lorauksella konjakkia.
Säilytä kylmässä.

8 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Kauniita lampunvarjostimia.

Ja kiitos sinappireseptistä. Joka joulu sitä etsiskelen ja löydän yleensä joulun jälkeen, joten en muista milloin viimeksi olen joulusinapin itse keitellyt.

Nyt taas innostuin... :-)

Matleena kirjoitti...

Kiitos sinappiohjeestasi, tuli tarpeeseen. Entisellä paikkakunnalla asuessamme sain aina eräältä ystävältä joulusinapin, mutta nyt on liian pitkä matka välillämme. Keittelnpä siis ohjeellasi! :)

Nna kirjoitti...

Omatekemä sinaappi kuulostaa ihanalta. Eipä ole vielä koskaan tullut itse testattua.

Intsu kirjoitti...

Voi,voi sä olet taas ehtinyt ja tehnyt niin monenmoista. Kyllä minäkin yritän lyllertää täällä,mutta saankohan aikaiseksi paljoakaan ! Ai niin,jos me täällä ollaan perämettässä,niin kyllä sä sitten siellä varmaan sokaistut katuvalojen loisteesta... :)

TeSa kirjoitti...

Olkaatten hyvät.
Sinappia kuluu ympäri vuoden, grillin ääressä makkaraa lämmittäessä.

..katuvalot, joo on meillä yksi, pihassa =)

Kati kirjoitti...

Huomenta Tesa! Tuopa olikin jännä idea laittaa tähti esille. Ei olisi itsellä mieleen juolahtanut. Lampunjalkoja ei varmaan ole koskaan liikaa, olen puolestasi iloinen että sinulla on silmää taikoa vaikka kynttilänjalalle uusi elämä. Meistä kaikista ei siihen ole. Mutta nyt pukemaan ja kohta metsään...

Tupuna kirjoitti...

Ihanan näköisiä sinappipurkkeja sinulla...itse tyydyn kaupasta ostettuun sellaiseen.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Kati.
Eilen olikin pitkä keskustelu miähen kanssa sisustussilmästä. Sitä joko on tai ei ole.
Arvaa vaan kumpaan kohdallani päädyttiin?

On meilläkin monasti kaupasta ostettu sinappituubi pöydässä. Itse tehty vain on niin hyvää, vaihteeksi.