sunnuntai 3. elokuuta 2014

Tilasta on moneksi

 Noin kaksi viikkoa sitten alkanut kosteiden tilojen remppa on edennyt suunnitelmallisesti kodinhoitohuoneen puolella. Seinät on osin laatoitettu ja saumattu, samoin lattia. Katon kanssa vielä edetään suunnitteluvaiheessa. Tämä lämpöaalto ei oikein lisää ajatuksen kulkua.
 Seuraavaksi on sitten saunan ja pesuhuoneen vuoro. Tänään sunnuntaina alkaa laattojen irrotus, lisää pölyä ja meteliä tiedossa.
Talvella tehdyssä saunarempassa tehtiin tietoinen päätös, että lattiaan ei vielä kosketa. Tehdään kaikki lattialaatoitukset yhtä aikaa kesällä.
 Yli 20 - vuotta sitten rakennettu kotimme on ollut märkätilojen kohdalta alkuperäisessä kuosissaan. Nyt on jo aika tehdä asialle jotain ja laittaa paikat tsekaten.
 Remontin ajankohta on valittu tietoisesti kesään, jolloin pystymme hyödyntämään ulkorakennuksen märkätilaa pesuhuoneenamme.
Viime viikkoina olemme tehneet suurella kädellä kuormaa, jossa kaikki tarpeeton, eikä koskaan enään tarvita -tavarat on siirretty kierrätykseen ja kaatopaikalle.
Musta muovi suojaa matonkuteitani, sekä peittää muut pesutiloihin jäävät tavarat asiallisesti.
 Teuvalainen on lämmitetty jo aamusta käyttövalmiiksi ja kyllä näillä helteillä onkin tarvis päästä pesulle päivän päätteeksi. 
 Tule kanssani kylpyyn ... tai älä tulekaan. En ota minkäälaista vastuuta tulevien viikkojen aikana pihallamme suoritetuista viuhahteluista!
 Samassa rakennuksessa, seinän takana on työtilani, jossa on myöskin käynyt myllerrys.
Työpöytäni on jatkuvan kaaoksen vallassa, eikä pöytätila ole koskaan vain minun käytössäni, vaan sitä käyttää muutkin.
Vessarempasta jäi käypää levyä, kun kaapistot purettiin pois. Ehdin ennen miästä varaamaan korkeat päätyseinät omiin tarpeisiini, joista sitten tehtiin minun hiomakoneille pitkä ja kapea työtaso.
 Tinauspiste jäi sinälleen koskemattomaksi, hyväksi havaittua on turha alkaa parantelemaan.
 Kangaspuut ovat olleet sinällään jo vuosia, loimikin on varmasti jo venynyt vinkulaan. Huomaa, että lointa ei olisi paljon kudottavaksi. Laiska mikä laiska.
 Samalla rymsteeraamisella siistittiin punttisalin puolikin, johon nuorimmainen totesi, että ei hyvä. Hän ei löydä nyt yhtään mitään!
Olen vetkutellut tänään ihan turhien asioiden parissa. Nukuin pitkästä aikaa molemmat vapaat 11 tunnin yöunilla. Taas on havaittavissa jonkinlaista univelkaa. 
Pihatyöt kuitenkin kutsuvat, joten hansikkaat takaisin kätösiin.

4 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

onpas siellä myllerrystä kerrakseen. Hyvä kun jotain tavaraa menee kierrätykseenkin, saat sitt taas käydä kirpulla;)

TeSa kirjoitti...

En ole käynyt kirpulla, mua ei huvita.

Nimetön kirjoitti...

Siinä sitä työmaata taas piisaa ja hiki virtaa!äiti

TeSa kirjoitti...

Hikee ja pölyä! Jälkimmäistä on joka paikassa =)