maanantai 19. toukokuuta 2008

Kesäkukat ruukkuihin

Puuhailut kansalaisopiston keramikkapiirin tiimoilta on jo tältä keväältä ohi. Tarkoitukseni oli tehdä piha- aidanteen koukkihin kesäiset kukkaruukut. Sellaiset mihin saisin suoraan istutettua kukat. Ei oikein silmääni hivele nuo muoviruukut, vaikka ne on tukevia, tilavia ja monikäyttöisiä.
Ruukkuni jäivät hiukan vaiheeseen, eli syksyllä on sitten melko valmista piirien alussa. Kaksi sain ihan valmiiksi, ja tässä niistä on toinen.
Tein ruukun pohjaan ylimääräiselle vedelle poistumisreikiä. Ja kunhan tähän laitetaan ketjut vielä paikoilleen, saan sen aidanteelle roikkumaan.
Kokeilin kuvausta varten laitanko miljoonakelloja vai lumihiutaletta, vai molempia.
Toisen ruukun kukkia en ole vielä hankkinut. Siihen olen suunnitellut mehitähteä, kun ruukku on hiukan matalampi.
Kyllä on ihanaa aikaa, saa peuhata kukkien kanssa, suunnitella ja upottaa kätensä multaan.
Tytär pääsi kesätöihin kukkapuutarhalle. Eilen opettelimme yhdessä kesäkukkien nimiä ja niiden viihtyisyyttä eri valoissa. On muuten monta kukkaa, mistä en nimen perusteella tiennyt yhtään mitään. Kukkakirjoja ja nettiä sitten ahkerasti selattiin. Mutta äkkiä hän ne oppii, kunhan nyt koulun loputtua pääsee myyntipöydän ääreen.
Kiertelin tuolla pihalla kasvihuonetta, aika hyisen kylmässä ilmassa, jälleen kameran kanssa. On kasvu hidastunut, mutta marjapuskat ne rehoittaa. Osa kukinnoista kyllä putoaa ja jollei pian ala näkymään pölyttäjiä, ei tule yhtään satoa.
Onko teidän muiden marjapuskat näin täynnä kukkia?
Aloittelin viime kesänä reunustamaan ulkorakennuksen edustaa kivillä. Minä tykkään erilaisista kivipinnoista.
Olemme saaneet luvan kerätä tuttavaperheen soramontulta kiviä. Muutaman kerran on haettu autolla pieniin kohteisiin, mutta nälkä kasvaa ja traktorin peräkärryyn ne suuremmat lastit pitää tehdä. Kauniita sileitä kiviä. Eri värejä ja kokoja on mukava sovitella erilaisiin ryhmiin. Kivien väliin laitettiin vanhat valetut lehmien juottoastiat väärinpäin istuimiksi. Siihen väliin voisi laittaa tukevan lankun, saisi pitkän penkin ja hyvän auringonottopaikan.
Kiveystä pehmentää viiruhelppi ja talon päätyyn kokeilen tuoksuvatukkaa.
Kiersin vielä kasvihuoneen toiselle pitkälle sivulle. Siinä odottaa riippumatto valmiina uutta helleaaltoa.

6 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Helleaaltoa täälläkin odotellaan :)

Blogissani olevasta nukesta...olen saanut nuken (Eijaliisan) joskus 60-luvulla (ihan pienenä). Voin todeta, että sain tuon ihan liian pienenä. Olin nimittäin saanut yhtenä kertana sakset käteeni ja leikannut Eijaliisan hiukset eli hiukset ovat hieman kynityn näköiset. Eijaliisalla on jo ikää 40 vuotta :)

TeSa kirjoitti...

Niin on minunkin nukkeni saanut parturikäsittelyn =)

Hanza kirjoitti...

Minunkin silmääni miellyttää nuo kivet ja kivitavara.
Kyllä on muuten ötököitä ollut vähän liikkeellä. Yhteen hyttyseen törmäsin viikonloppuna mökillä :D Se ei kyllä riitä kaikkien puskien pölyttämiseen.

TeSa kirjoitti...

Ei taida yks hyttyynen ehtiä poikkeamaan myös tänne =)

Maiju kirjoitti...

Kiitos sen yhden harvan merkintäsi, nyt eksyydyin minäkin yhteen uuteenkin blogiin! Ja sehän on aina ihan huippukivaa :). Aivan ihania nuo lampun varjostimesi, haaveillen...

TeSa kirjoitti...

Maiju, tervetuloa toistekkin.
Sitä hiukan kun pökkää kirjoituksessaan kommentoinnin puolelle, saa lukijan heräämään.