perjantai 16. toukokuuta 2008

Tyttärelle

Näissä uudistettavissa varjostimissa on mukava näyttää tuo vanha versio ensin.
Tämän varjostimen jalkoineen olen ostanut keväällä kirpparilta. Minua kun aina kiehtoo kaikki kulahtanut materiaali. Tästäkin sai pienellä työllä ihan käypän lahjan.
Muutaman tunnin näpertely ja varjostin on kuvausvalmiina uudessa asussaan.
Kankaaksi valitsin polttopainetun ohuen kankaan, jonka vuoritin valkoisella vuorikankaalla. Ompelin kankaat ensin yhteen ja tein nauhakujat ylä-ja alareunoihin.
Tämän sortin varjostimet ei liiemmin minua kiehdo, näissä ei ole haastetta. Paitsi sen ompelukoneen kanssa. Ei koneessa mitään vikaa ole, mutten saa vieläkään mitään suurta nautintoa ompelemisesta. Edes näin pienissä töissä.
Kuvailin varjostimen valon kanssa, sekä ilman.
Kangas muuttaa väriään valossa, mutta se antaa kokonaisuudelle kivaa ilmettä. Valkoinen vuorikangas kuultaa kauniisti valoa läpi.
Tämä ei ole suuri valaisin. Kokonaiskorkeutta 40 cm ja varjostin 22 cm.
Eilen oli tyttären nimipäivä ja tämä on lahja hänelle. No on sentään tänään jo valmiina odottamassa kohta koulusta kotiutuvaa neitoa.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Tulipa nätti lamppu tuon uuden varjostimen kanssa. Olisi mukava oppia tuo tekniikka miten varjostin tehdään siihen rankaan. Nakkaanpa tässä ehdotuksen, että jos tekisit jutun missä näyttäisit jonkun teoksesi vaihe vaiheelta ja selittäisit mitä teet. Itse en tahdo päästä mihinkään kursseille, kun ovat hankaliin aikoihin ja aina se lapsenvahtihomma ahistaa katella. Tää nyt oli vain ehdotelma, jonka saat pistää toisesta korvasta pihalle, jos vähänkin sille tuntuu. =)

TeSa kirjoitti...

Ehdotelma laitettu muistiin.
Minulla on jonkin verran materiaalia, josta saisin samalla ohjeistusta kuvattua.