torstai 1. toukokuuta 2008

Olen ulkoistanut itseni

Ole kulkenut kuluvan viikon kamera matkassani. Kuvaillut näkymiä ja kevään kulkua.
Joutsenet pitävät peltoa välilaskeutumapaikkana.
Arka lintu, ei halunnut tulla lähikuvaan. Ei nämä autoa pelänneet, mutta ihmistä ei päästäneet lähelleen. Näitä näkee lentävän paljon talomme yllä. Uljas valkoinen joutsen.

Viikolla olen huomannut ensimmäisten narsissien puhjenneen kukkaan. Olen vuosien aikana istutellut useammat narsissin sipulit. Ja mikä mukavinta, sipulikukissakin on eri aikaan kukkivia lajikkeita. Aina kukkii jossakin penkissä joku sävy.
Tulppaaneja olen joskus laittanut syksyisin ruukkuihin ja vienyt kellariin talvehtimaan. Keväällä ilmojen lämmittyä nostanut ruukut ulos ja nauttinut kauniista kukkasista. Ja nauranut myyrälle, joka jäi ilman sipuleitani. Niin, meillä on jatkuvasti ollut myyrän tekemiä koloja.
Olenkin sitä myyränkarkoitinta suunnitellut hankkivani, saisi antaa huutia mokomille tihulaisille.

Nuorten Molle- kissa on ollut tämän viikon hoidossamme. Kissakin ulkoistettiin ja turvallisuuden takia valjaiden kera on ulkoiltu.
Kissalla on luottamuspula ja puolivuotiaan ajatusmaailma. Joka paikkaan olisi kiva mennä tutkimaan. Rautakanki maahan ja pitkän narun päässä on tullut kierrettyä taloa. Siitä on kuitenkin ollut ulottuvuutta kierrellä ja tutkia ympäristöä.

Koiraankin on tutustuttu hiukan lähemmin. Jimmu ei mokomasta kissasta paljon piittaa, varsinkin kissan nopea etutassu nenässä ei tuntunut kivalta. Utelias kissa teki itse tuttavuutta koiraan, eikä Jimmu sitä pahana pitänyt. Vanha koira ei paljon hötkyile.

Etupihan vesialtaan kohdalla kissa otti eilen päivänokoset. Vuorenkilpien suojassa oli viileää nukkua. Hieno kissa ei pihalle pissi, sisältä piti hakea hiekkalaatikko moista touhua varten.
Liekö ollut sillä rupisammakolla osuutta asiaan, kun löysin kissan tassut märkinä pihamaalta.
Tyhjennettiin samalla suihkuallas ja sieltä löytyi iso rupisammakko ja muutama pienempi.
Tänään kiertää altaassa puhdas vesi ja sammakot ovat lähteneet.
Takapihalle kärrättiin lisää hiekkaa terassinpohjaa tasoittamaan. Laatat on asennettu oikeille kohdille ja viikonloppuna yritämme vanhemman pojan avulla saada katoksen pystyyn. Olemme miähen kanssa molemmat sen verran raihnaisessa kunnossa, ettei edes yhdessä saada sellaista valmiiksi. Mutta kaikki osat on kannettu valmiiksi ja nuorta työvoimaa odotellaan.

Pihatyöt ovat muutoinkin hyvällä mallilla. Kaikkien yhdeksän kukkamaan suojaukset ja kuivat oksat on poistettu. Marjapuskista on kuivat ja muutoin ränsityneet oksat leikattu.
Omenapuutkin saatiin tänään siistittyä. Täytyy sanoa, että aika reilulla kädellä taas mentiin läpi oksistoa.
Ehdittiin juomaan pihalla talkookahvit oksien kantamisen jälkeen. Nyt taitaa tulla toivottu sade, sopii minulle. Puhdistuisi ilma. Maanviljelijät on varmaan tässä vaiheessa töitään hiukan eri mieltä. Osa meitäkin ympäröivistä pelloista on vielä toukotöiden osalta aloittamatta.


Kaunis vapunaaton ilta sai meidätkin lähtemään kaupungin torihulinaa katsomaan. Paikalla oli paljon väkeä, mutta ei niin paljon kuin monilla toreilla tänään. Tilaa oli mukavasti ja toripöytien lähelle pääsi helposti katsomaan.
Muikkuja ja tuoretta lakritsaa, nam.
Iloista vapun tunnelmaa ja helatorstaita kaikille.

4 kommenttia:

Rasa kirjoitti...

Mollesta söpöjä kuvia!

TeSa kirjoitti...

Kissu on kyllä söpö ja niin viattoman näköinen ehdittyään kurvaamaan pirtillä kaiken sekaisin hetkessä.

Villasukka kirjoitti...

Mollen touhut kuulostavat kovin tutuilta... Meilläkään eivät citykissat suostu pissille ulos vaan pitää käväistä sisällä laatikolla.

TeSa kirjoitti...

Nyt on kissa hiukan oppinut ulkoilemaan, eli ei aina pidä hakea hiekkalaatikkoa pihalle. Ehkä se oppii vielä.