lauantai 31. toukokuuta 2008

Viikon kirjakatsaus


Kuluneen viikon aikana käsityökirjastoni on kasvanut useammallakin kirjalla. Löydöt ovat olleet halpoja 1-7 €.
Kirjaston poistettujen kirjojen joukosta ostin nämä kaksi kirjaa, matoista ja neuleista. Ajattomuutta ja selkeitä ohjeita vielä tällekkin vuosituhannelle.
1979 painettu suomalainen mattokirja on tuttua Tammen T-sarjaa. Hyvin säilynyt kirja.
1982 painetut neulevaatekirjan halusin ihan niiden perusohjeiden takia. Kirjasta löytyy selkeät kuvat ja kuviomallit käsinneulontaan, että neulekoneella tehtäviin neuleisiin.
Eikä ihan turha lisä ole sekään, että ohjeet löytyy useampaan neulehameeseen.
Mary Olki, tuttuja pistoja menneiltä ajoilta. Tallensin molemmat kirjani, tuo päällimmäinen on uusin löytöni. Kirjoista löytyy muutamia samojakin malleja, mutta etunsa kummallakin kirjalla. Nämä menevät talteen omaan hyllyyni.
Eeva-Liisa Kortelahti on kirjoittanut oman johdantonsa 1974 kirjansa sivulle. Virkkausmalleja -kirjasta löytyy monta ohjetta liinoihin, reunapitseihin sekä peittoihin. Kirja on ollut varmaankin jonkun kirjahyllyssä vuosien ajan vain täytteenä, koska se on aivan käyttämätön. Ei yhtäkään sivua piirreltynä, hiirenkorvilla tai selkämyksestä taittunut. Tämä kirja tulee varmasti käytössäni olemaan monta kertaa.
Kauneimmat Käsityöt ilmestyy vieläkin, tosin ohuena lärpäkkeenä. Onnistuin löytämään tämän erikoisalbumin 11, josta löytyy paljon kaipaamiani isoja virkattuja liinoja. Kirjanen on julkaistu vuonna 1983 ja alempana näkyvän, olen ostanut vuonna 1985.
Onkohan näitä muitakin? Miksei virkkaajille tule enemmän ohjeita? Tosin nykyiset lehtihyllyt tarjoavat varsin kattavan lehtivalikoiman ulkolaisia malleja.
Ja lopuksi vielä uusin kirjani. Tosin tämä ei ole löytö alelaarista tai kirppikseltä, vaan Unelma -kerhosta. Aloituspakettini toinen kirja oli pitkään kirjakerholta loppu, eikä sen saapumisella mikään kiire ollut. Posti sitä on näköjään ensin kuljettanut Kiinaan, näytti olevan painopaikka. Eikä ne toiselta puolen maapalloa niin nopeasti tänne pohjolaan ole tullut.
Tästä kirjasesta riittääkin langanpäiden pujottelua. On kauniita pieniä näperryksiä sivu toisensa perään ohjeistettu.
Oman suosikkimallinkin olen jo löytänyt.


Suvivirsi raikaa monella koululla tänään. Iloista kesälomaa kaikille lomansa aloittaville!

4 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Vautsi mitä löytöjä. Hämeenlinnassa on poistomyynti maanantaina ;)

TeSa kirjoitti...

Joskus vain osuu kirppareilla jotain oikeasti kivaa kohdalleni.
Pitäisköhän lähteä ajelemaan H:linnaan? Viikolla oli suunnitelmissa, mutta se nyt siirtyi.

Pirena kirjoitti...

Täytyy taas todeta, että on sulla ihanaiset sivut, oikein värikkäät ja kivoja neulomuksia.

TeSa kirjoitti...

Kiitos Pirena. Sanasi lämmittävät, vaikka ulkonakin on lämmin =)