lauantai 20. syyskuuta 2008

Mahdotonta hamstraamista

Tulevaan talveen pitää varustautua kaikin tavoin. Meillä se on tarkoittanut siivoamista, järjestelyä ja suunnittelua. Kesällä tyhjennetystä vanhan tätimme asunnosta ajettiin kaikki tavarat meille ja sisareni kotiin. Aina välillä on järjestelty ja etsitty käypää tavaraa parempaan paikkaan, mutta nyt talven tuloa odotellessa oli sitten pakko panostaa kunnolliseen siisteyteen, jotta ulkorakennustamme voidaan käyttää muuhunkin tarkoitukseen, kuin sekalaisena varastona.
Muuttopäivänä nuorimmaisemme teippasi tädin kaikki ompelulaatikot kiinni ja olin sitä mieltä, etten ainakaan vielä halua avata näitä ovia. Eipä tuo tätimme taida enään paljon ommella, vaikka aina kun käymme häntä vanhainkodilla katsomassa, olen luvannut viedä välillä sukakutimen tai pienen korjausompeluksen. Minulle ne korjaamiset on kuitenkin jääneet ja uusien sukkien neulomiset.
Kaappien ja laatikostojen tyhjääminen aloitettiin keräämällä kaikki käypä tavara lastemme kylpyvatiin. Tänään olen tehnyt tarkempaa lajittelua ja kerännyt napit ja neulat omiin astioihini.
Tämänpäiväisen nappilajittelun jälkeen minulla on melkoinen valikoima nappeja, 7 ltr. Olen sitä astiaa täyttänyt omin napein,saaduin ja löydetyin kappalein. Kyllä pitäisi jonkinmoiset aina löytyä.

Ompelulankojen kohdalla pääsi kyllä paha sana, ei voi mitään! Rullia vaikka kuinka paljon, mutta miksi ne on pieninä pätkinä ja niin monta avaamatonta samaa väriä?
Ompelijana ikänsä työskennellyt täti on ollut hamsteri koko ikänsä. Suurimman ilon aiheen näiden kaikkien lankojen keräilyn kanssa koin löytäessäni vanhoja puisia lankarullia. Ne keräilin eri astiaan. Ja jatkan sukumme tapaa keräillä kaikki talteen! Seuraavat saavat sitten pitää samanlaista pirstinkiä kuin minä pidin.
Ompelukone ja saumuri oli kannettu jo muuttopäivänä sisälle, mutta kaikki koneneulat ja tarvikkeet olivat eripaikassa. Koneita ei sisareni halunnut itselleen, joten ne jäivät minun hoitooni. Ja tarvittaessa voin käyttääkin niitä.
Nyt vain on herännyt pieni kytevä ajatus, pitäisikö minun tosissaan aloittaa ompeleminen? Miten minä muuten saan tuota mahdottoman suurta ompeluvarastoa tyhjenemään? Tilkkutyöt olisi ainakin kiinostavia tehdä.
Osan kaikista vinonauhoista ja pitseistä olen jo keräillyt rasioihini, mutta aina löytyy jokunen pussukka, minkä sisältö on pienoinen arvoitus.


15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nice blog
visit my blog World Market

Niina kirjoitti...

Onpa siinä kiinnostava pala historiaa. Ja ihania peltipurkkeja!

Päivi kirjoitti...

Mahtavia aarteita, ihan ompelijan näppejäni alkaa syyhytä, kun näkee kaikkea ihanaa. Suosittelen niitä tilkkutöitä, ovat ihanan koukuttavia, nekin.

TeSa kirjoitti...

Kauniita peltipurkkeja on kerääntynytkin mukava kokoelma, mitä sitä ei keräilisi...Ja nämäkin menevät kokoelmiini.
Tilkkutöitä en ole vuosiin tehnytkään, ainakaan mitään isompaa.

Tupuna kirjoitti...

Onpa Sulla aarteita :)

KristiinaS kirjoitti...

Näyttää siellä varastossa olevan purjelaivakin. Onko se ollut ennemmin esillä blogissa? Mikä laiva se on?

TeSa kirjoitti...

Ei ole ennen vilahdellut kyseinen laiva. Peltirasia, jossa ei mitään merkintää. Oliskohan ollut karkkirasia?

eija kirjoitti...

Kauniita aarteita... olen samaa mieltä kun Päivi tilkkutöistä,kannattaa kokeilla. Pikkuhiljaa saa käytettyä edes osan aarteista mukaviin, inspiroiviin tilkkutöihin.Minä kyllä saan ommella vuoden jos toisenkin ja kankaita riittää...

mummo kirjoitti...

Oi mitä kaikkia ihanaa.. nappeja.. lankoja, rasioita.. täälä kans yx ompelija "kuolaa" nuitten perään.. hehheh... ollappa tuommonen täti jonka varastoja pääsis tonkimaan...

TeSa kirjoitti...

Voisihan tuohon pirtin seinään uuden tilkkutyön ommella. Ja kankaita, niitä riittää minullakin moneksi vuodeksi.
Kiva suunnitella, kun materiaali ei lopu ihan heti.

"Eliza" kirjoitti...

Ihania aarteita, joista joku vielä välittää eikä heti kättelyssä heitä kaikkea surutta roskalavalle! Sinun luovudellasi saat vaikka mihin käytettyä aarrekätköä :)

TeSa kirjoitti...

Niin, mitään en heittänyt pois, menee käyttöön aikanaan. Ja on kiva, kun on valinnanvaraa.

Matleena kirjoitti...

Oi millaiseen aarremaailmaan olet päässyt! Silmät pyöreinä katselin. ;D

TeSa kirjoitti...

Minäkin välillä katselen tuota tavaran määrää silmät renkaina.

Saara kirjoitti...

Ihania aarteita olet vanhalta tädiltästi aikanaan saanut! Eksyin ajattelemaan samaa kuin sinäkin: kuinkahan isot käsityötarvikevarastot sitä itse aikanaan jättää jälkeensä...