maanantai 1. syyskuuta 2008

Syyskuu

Tänä hyisen kylmänä pakkasaamuna kaiholla muistelen niitä vähäisiä kesän lämpöisiä päiviä, jotka nyt ovat jääneet taakse.
Oli sitten helle tai ei, niin meillä on valmiina ihana terassi. Miähen rakentama.
Viikonloppuna testattiin käytössä, pikaisella lättykestillä toppatakit päällä. Parasta tässä on se, että tilaan pääsee suoraan takaovesta - ei tarvitse vetäistä kenkiä jalkoihinsa.
Koko terassi on katettu valokatteella, ei tarvitse siirrellä tuoleja ja pöytää talveksi muihin varastoihin.
Miäs rakenteli lopuksi viikonloppuna ison ja tukevan pöydän. Pöydän mittaan vaikutti nämä kernistä ompelemani ruoka -alustat. Ne pitää sopia pöytään niin, että kaikille jää hyvin tilaa. Kernikangas on Finlaysonin, välissä on ohut vanu.
Kaikki ruoka -aluset on kahdella eri sävyllä, saa erivärisen kattauksen halutessaan.
Koska tila on suuri ja meitä on monta, on pöytäkin iso 117 x 197 cm. Huiqeen iso ja painava pöytä.
Sähköistä valaistusta suunniteltiin, mutta joku innokas rakentaja jätti valokatteen taakse ne sähköjohdot, eipä taideta purkaa katetta. Olen pitkän aikaa katsellut Indiskassa näitä kynttilälyhtyjä mihinkä ne meillä sopisi. Tähän paikkaan oli hyvä käydä ne ostamassa. Ostin kaksi ja ne kyllä antavat mukavasti valoa. Ja pöydällä pällistelee PartyLiten tämän kesän sammakko.
Tila on yhdessä tasossa, vanhat portaat jäivät käyttöön.
Grilli jää talvehtimaan omalle paikalleen, valetun kivitason päälle. Siinä saa mukavasti grillattua talvella vaikka saunamakkaransa.
Vielä on kesken alueen ympäryksen kiveytys ja terssin ympäri kiertävän köyden hankinta.
Näin alkusyksystä minua ei pihatyöt enään innosta lainkaan. Istutukset saa jäädä.Käteni ei kestä kylmää, joten ne työt mitä jää pihalla tekemättä, odottaa minua keväällä. En peittele harsoilla syksyn kylmiä varten mitään, keväällä ainoastaan. Monen kukkaruukun tyhjennys on kuitenkin vielä edessä.
Ja edessäpäin on ne lämpöiset päivätkin. Kohti uutta kesää mennään. Hyrrrisevän kylmässä syyskuussa.

8 kommenttia:

eija kirjoitti...

Pirteän näköiset tabletit. Eipä niitä lämpöisiä ilmoja kannata enää odotella... minullakin on maalla monta maalaushommaa vielä kesken, saa nähdä kuinka ehtii touhuamaan ;)

Tupuna kirjoitti...

Kauniit tabletit :)

Matleena kirjoitti...

Kiva terassi! Se on hyvä, kun on katettu kokonaan. Meillä on täällä avoterassi, sen yhteydessä vain pieni katettu kuisti. Kovasti on mietitty, minkä muonoiten kate saataisiin terassiimme "istumaan" kauniisti.
Äläpä muuten huoli, eilen joku sääennustaja lupaili ilmojen lämpenevän. Vaikka eipä tämmösen kesän jälkeen oikien usko tuommoiseen, mutta toivotaan kuitenkin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Paljon kaunista täällä on taas valmistunut. Ihanat pitsisukat ja vihreä palatyyny puutarhajutuista puhumattakaan :)

jantta kirjoitti...

Kauniit on tabletit...Ja miten ihana pihanne onkaan...*huokailee*
Mukavaa alkanutta syksyä.

Kati kirjoitti...

Kaunis ja iso terassi. Nyt on hyvä nauttia kesäpäivistä ja illoista säänsuojassa. Talvella on varmasti upean näköistä, kun lyhdyissä kynttilät tuovat valoa ja hienoinen lumi peittää kalusteet. Terassille saa varmasti upeat syysistutukset havuista ja kanervista loihdittua. Tuohon passaisi pöydän päälle vaikka kranssikin roikkumaan....

TeSa kirjoitti...

Kiitos teille kommenteistanne.
On niin monta mahdollistuutta hyödyntää katettua tilaa, joka vuodenaika tulee varmasti hyödynnettyä tuolla(kin).

selma kirjoitti...

Onpa nyt ensikesäksi kiva terassi valmiina ja voihan sitä talven juttuihinkin käyttää ja koristella vaikka jouluksi. Enää ei oikein ulkosalla tarkene ja viitsi paljain sormin näperrellä kovin kauaa. Illat pimenee hurjaa vauhtia.