torstai 18. syyskuuta 2008

Tänään keittiössä

Keittiöongelma vai ongelmakeittiö? Hmm?
Kun tarpeeksi kauan miettii ja katselee ympärilleen, niin alkaa näkemään kaikessa jotain huonosti. Omassa keittiössään sitä on huomannut monta parantamisen kohdetta kauan sitten. Tällä keittiöllä sitä on vietetty monta arkea ja paljon juhlia. Tämä on sellainen läpikulkupaikka, kun pirtille pääsee kahdesta suunnasta. Ihan kuin välillä olisi keskellä pahinta ruuhka -aikaa yrittäessään tehdä jotain.
Pientä piristystä sain valmiiksi tämän hetken kammonnan kohteelleni, puulieden liesikuvun reunalle. En sitten yhtään tykkää tuosta massiivisesta kuvusta, jonka on pakko olla lieden päällä. Sen voisi vaihtaa pienempään, mutta. Harvemmin käytän puuliettä, korkeintaan sähkökatkojen aikana. Tuntuu turhalta rahan käytöltä vaihtaa muutamaa käyttökertaa varten uutta liesikupua. Joten koristelin vanhan kuvun ja hetken taas siedän pidempään tuota peltikasaa.
Pitsin malli on Kauneimmat Käsityöt -lehdestä 1 / 92, 2. Lanka on Lidln virkkauslankaa. Pitsin mitat korkeus 15 / 23 cm ja pituutta 80 cm. Taustalle ompelin pellavasta pienen pussin, jonka pujotin reunan päälle. Napit ompelin pellavaan, saan helposti nypittyä pitsin pesuun.

Keittiöstämme löytyy lisää pitsiä. Vanha renginkaappi on mukikaappina. Hyllyt olen peitellyt pitsiliinoin. Vanhoissa Arabian pytyissä säilytän kananmunia ja teepusseja.
Hyllyn päällä olevan kukkalaitteen olen teettänyt työkaverini vaimolla, joka tekee pääasiassa kuivakukka -asetelmia tauluiksi morsiuskimpuista.
Ikkunoita keittiössämme on kaksi, kolmas on kodinhoitohuone. Kun suunnittelen verhoja keittiöön, kuuluu siihen mukaan myös kodinhoitohuone. Tällä hetkellä verhoina on yli 20 -vuotta sitten virkkaamani pitsiverhot kalalangasta. Nämä olen värjäillyt joskus, koska luonnonvalkoinen kalalanka ei kuulu minun värikarttaani.
Otin kesän ulkoilleet lehtikaktukseni jo sisälle mullanvaihdon jälkeen. Pihalla kasvihuoneen päädyssä on mukavampi vaihdella multia, kuin pirtillä.
Samalla kertaa vaihdoin orkideoidenkin "hakkeet".

5 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Kyllä sinun tyylisi sisustaa on niin sellainen mistä minäkin erityisesti pidän. Sun verhon virkkaukset ovat upeita ja tuo liesikuvun reuna on kiva keksintö laittaa noin kaunis ruusupitsi siihen!

Anni kirjoitti...

Mukavia pitsejä ja se renginkaappi on erityisen kiva silmissäni :D

Matleena kirjoitti...

Kauniita yksityiskohtia olet rakennellut keittiöösi! Minä ihailen tuollaisia, mutta omaani en osaa laittaa vaan se on paljon pelkistetympi.
Minä myös hain lehtikaktukset sisään ja nyt valkoisessa on jo nuppuja. :)

Tupuna kirjoitti...

Kauniita verhoja ja kaikkea muuta kivaa :)
Vaihdatko usein ja aina syksyllä orkideoihin hakkeet? Minä en ole vaihtanut ollenkaan.

TeSa kirjoitti...

Pidän sisutamisesta, kokeilen ja siirtelen - aina myllään jotain toiseen paikkaan. Sinne tänne ripottelen tekeleitäni.
Näin tuollaisen liesikuvunpitsin kesällä ja halusin kokeilla samanlaista meidän keittiöön.
Renginkaappi on ollut väillä valokuvakaappinakin.
Odottelen innolla nuppujen puhkeamista omiin lehtikaktuksiini. Parhaimmillaan kukkii kolme kertaa vuodessa.
Harvemmin vaihdan orkideoille alustoja, mutta nyt kun kaikki olivat kukintonsa lopettaneet, vaihdoin uudet. Edellisestä vaihdosta on jo useampi vuosi aikaa.